A két tájegység sajátosságainak találkozása optimális feltételeket teremt a szőlőműveléshez és a minőségi borok készítéséhez. A Bükk talajadottságait és klimatikus viszonyait az Alföld napsütése erősíti, ezek együtt adják azokat az utánozhatatlan ízeket, amelyek minden egri borban felfedezhetőek. Két eredetvédelmi körzete, az egri és a debrői Eger városát és 19 környező települést foglalja magába. Ebben a régióban összesen mintegy 5400 hektár szőlőültetvényt gondoznak a gazdák.
Hagyományteremtő szándékkal az idei évtől Magyarország egyik neves borvidékét hívjuk meg a fesztiválra díszvendégként, elsőként ebben az évben az Egri Borvidék legjobb borászai mutatkoznak be, akik négy napon keresztül bemutatókkal, borkóstolókkal, játékokkal, nyereményekkel várják a látogatókat. Minden nap másik egri borász, minden nap másik egri borkülönlegesség! Eger – a borok bástyája a Csabai Kolbászfesztiválon! Töltsük együtt a kolbász ünnepén!
(X) Reklám