Győzelem az első bajnokin!


Megjelent: 2014 Október 5. ( Vasárnap ) 17:57
Módosítva: 2014 Október 5. ( Vasárnap ) 19:27
A kezdő5.hu kosárlabdával foglakozó weboldal írója nem sokat tett volna a békési csapatra, amikor esélylatolgatásában annyit írt, hogy „okozhat meglepetést a BSzSK hazai környezetben”.

Valljuk be: a korábbi eredmények alapján igaza volt. Ám az élet, -mint sokszor- meglepő fordulatot hozott, hiszen győzelemmel zárták a békési Gladiátorok az első NBI./B-s mérkőzésüket. Azt a TF Budapestet győzték le, akik az elmúlt évi NBI./B-s bajnokságban ezüst érmet szereztek a saját csoportjukban. Több szempontból is különleges volt az első mérkőzés. Az elmúlt években ingyenesen látogathatták a szurkolók a meccseket, ez idéntől 300 Ft-os belépőkkel tehető meg. Köszönjük, hogy sokan meg is vásárolták, s így is teltházzal buzdíthattuk a csapatunkat. A másik változás, hogy szigorúbb forgatókönyve van egy NBI./B-s mérkőzésnek, amit komisszár ellenőriz. Elmondhatjuk, hogy kisebb, de pótolható hiányosságok mellett, összességében megfelelőnek találta az első mérkőzést. Jegyzőkönyv írónktól kaptunk néhány információt.

Köhári Döniz: " Az ellenőr (Bukta Bertalan) nagyon segítőkész volt. Kitért a még apróbb hiányosságokra, de csak azért, hogy tudjuk, mit kell pótolni. Pl. A csapat nem állhat fel a kispadról. Megdicsérte az asztal felkészültségét. Jelezte viszont, hogy hallották, hogy előfordultak szurkolói "túlzások", de a tegnapi meccsre azt mondta, hogy ha így marad, ilyen szinten, egy-két kisebb beszólás kivételével, tökéletes és sportszerű volt a közönségünk."

Ez utóbbi megjegyzés nagyon fontos, hiszen a trágárság 100.000-es bírsággal is járhat.

Nagyon szép mérkőzést láttunk szombaton. Fegyelmezett játék jellemezte a csapatot, ahonnan hiányzott sérülés ill. eltiltás miatt Nagy Ádám és Farkas Gergő. Túlzásnak érzem azt a megjelent cikket, amiben Koma Dániel lett csupán kiemelve: "Koma győzelemre vitte a másik újoncot "

Véleményem szerint nagyon sokan kilehelték a lelküket is a pályán, hiszen szokatlanul gyors tempójú volt a mérkőzés. Értékes pontokat szerzett Kovács Benedek, Solevic Nikola, Bere Márton, Daniel Krstic mellett még a pályán lévő összes játékosunk. Az első perctől vezetett a BSzSK, amit csak megszorítani tudott az ellenfél. Volt olyan a második félidőben, amikor 20 pontnyi volt a különbség- javunkra. Öröm volt nézni az összehangolt védekezést!

Balog Vilmos edző hasonlóan nyilatkozott: "Magabiztosan érkező ellenfelünk, a Tehetséges Fiatalok Budapest csapata bár felkészült a játékunkból, de a védekezésünk szépen összeállt erre a meccsre, így nem tudták a kezdeményezést magukhoz ragadni. Végig kézben tartottuk a meccset, sőt a 35. percben már 20 pont feletti előnyünk is volt. Mindig volt olyan játékosunk, aki a hullámvölgyből kisegítette a csapatot. Egy kisebb csoda részesei lehettünk szombat este a sportcsarnokban. Az első NBI B- s mérkőzésünkön minden a terveink szerint alakult. S talán ígérhetem, hogy lesz még csoda Békésen!"

Ennyi boldog embert régen láttam egy helyen. A mérkőzés végén mindenki elismeréssel szólt a mieinkről. Jókat derültünk azon a képen, amit a TF BUDAPEST tett ki a facebook oldalára: a Gladiátorok óriásplakátja alatt készítettek csoportképet, még a mérkőzés előtt. Persze a példa is mutatja, hogy sosem lehet inni előre a medve bőrére…( Nekünk sem! ) Ezzel a kivívott győzelemmel elértük, hogy a következő mérkőzéseinket az ellenfeleink komolyan, komolyabban veszik majd., ha nem akarnak "beleszaldni a Bé-KÉSBE"!

Békési SzSK - Tehetséges Fiatalok-Budapest: 82 – 71

(25-15; 16-15; 21-19; 20-22)

Kezdő öt: Béres N.: 5; Koma D.18, Kovács B. 14, Kristic D. 10/3, Solevic N. 13/6Kis G.: 6/6;

Bere M. 12, Zsíros G.: 4; Csorba Sz.; Vámos L.; Nagy Á.; Takács I.

Jv.: Gergely Csaba; Domán István; Balogh Gyula

Legközelebb 2014. október 9-én lép pályára a csapatunk a Hepp Kupa mérkőzésén: Nagykőrös ellen. A következő bajnoki a Honvéd ellen lesz 2014. október 18-án.

Erdei K.

Fotó: Pusztai Gábor, (Az óriásplakát képe: Erdei K.)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!