Remekül menetelnek serdülőink


A szezon elején arra az elhatározásra jutott a BFKC vezetősége, hogy két serdülő csapatot indít, az Országos Serdülő Bajnokságban. Vólent János és Papp Bálint irányítja a két csapatot. Jobbára nagy különbségű győzelmeket aratva, vagy kemény szoros mérkőzéseket játszva gyűjtögetik a csapatokat a pontokat.

A héten itthon lépett pályára mindekét csapat szerdán a Békés Városi Sportcsarnokban. A NEKA Békés I a Petőfi DSE Túrkeve csapatát fogadta 16 órától. A mérkőzés első percétől fogva látszódott a két csapat közötti óriási különbség, a 8. percben már 6-2-re vezettek a fiúk. A 15. percben időt is kért a Túrkeve edzője, ám ez se hozott törést a békésiek magabiztos játékában. A félidő végén 17-8-as eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második félidő sem hozott fordulatot, minden játékosának lehetőséget adott Vólent János, akik ezt gólokkal köszönték meg. Végül 42-17-re nyertek.

NEKA Békés I - Petőfi DSE Túrkeve 42 - 17 (17-8)

BFKC: Pankotai B., Veres B., Alt B. 1, Petrovszki A. 8, Szilágyi G. 2, Csige Z. 1, Juhász Á. 5, Bak B. 1, Molnár G. 1, Molnár B. 6, Mohácsi B. 7, Benedek-Tóth P. 2, Foltin K. 5.

A NEKA Békés II nem mást, mint az Orosházi FKSE csapatát fogadta. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, azonban Papp Bálint csapata nem hátrált meg az ellenféltől. Jó irammal kezdődött a mérkőzés, hazai két góllal. A 6. percben 5-2-re vezetett a Békés. Feljebb jött ugyan egy-két gólra az orosháza, azonban átvenni a vezetést, egyszer sem tudták. A félidő vége előtt a 23. percben 14-14 volt az eredmény, azonban a békési fiatal gárda remekül kihasználta az apró hibáit az OFKSE csapatának és a félidő végére 17-14-et mutatott az eredményjelző. A második félidő vendég góllal kezdődött, azonban, erre egyből jött is a békési válasz. Küzdelmes védekezéssel, remekül tartva a két-három gólos előnyt, végül nyerni tudott a Békési FKC Szász, Tóth és Kecskés gyönyörű góljaival és a közönség lelkes biztatásával.

NEKA Békés II - Orosházi FKSE 30 - 27 (17-14)

BFKC: Horváth Z., Borbély I., Ötvös T., Dénes Á., Szabó P. 3, Mándy T., Tóth P. 9, Szász B. 8, Kecskés B. 10, Baranyai M., Ásós M., Kocsor S., Magyar B., Hári B., Kiss R., Kiss S.

Papp Bálint (edző): "Végig magabiztosan játszottunk, egy pillanatra sem adtuk át a vezetést. Igazi csapat teljesítmény volt. Gratulálok minden játékosomnak. Szép győzelem, de ezt kell most ésszerűen kezelni, holnaptól ismét jön a munka. Köszönjük a szurkolóknak a remek hangulatot."

Gratulálunk csapatainknak!

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!