Toleranciát az éveknek


Forrás: Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége
Helyszin: Civil Szervezetek Háza
Esemény fotói...

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Békés megyében működő rendőrkapitányságok közreműködésével

" Toleranciát az éveknek, hasznos ismereteket az időseknek"

elnevezéssel közlekedésbiztonsági kampányt hirdetett . A program célja, hogy a felhívják az egyik legveszélyeztetettebb korosztály, az idősek figyelmét a közlekedés veszélyeire és a legfontosabb szabályok betartására.

A kampány második állomásán, Békésen, a Civil Szervezetek Házában Ladányi Zoltán r. alezredes Békés Város Rendőrkapitánya köszöntötte a megjelenteket.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csoportvezetője, Pardi Ildikó r. alezredes ismertette az elmúlt időszak baleseti statisztikáit, melyben legtöbb esetben az idősek voltak a baleset okozói, ill szenvedő alanyai.

Benkó Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyeletének osztályvezetője az időskori közlekedésről tartott hasznos ismereteket tartalmazó előadást. Idős korban előforduló leggyakoribb sérülésekről beszélt Gyebnár József mentőtiszt, majd a vállalkozó szellemű idősek megismerkedhettek az újraélesztés szabályaival és ki is próbálták azt, az Ambu-babán.

Nagy sikert aratott a "Hoztam egy KRESZ kérdést" című kvízjáték.

A rendezvény fórummal zárult, ahol Ladányi Zoltán r. alezredes Békés Város Rendőrkapitánya adott választ a résztvevők kérdéseire.

A rendezvény valamennyi résztvevője ajándékként kapott 1db. Kerékpáros lámpa készletet és 1 db. Sárga láthatási mellényt.

(Fotó: Virág István)

Tételek: 1 - 20 / 115 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!