A herpesz kellemetlen, de kivédhető!


Cikksorozatunk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Először csecsemő- vagy kisgyermek korunkban kerülünk kapcsolatba a vírussal. Az első fertőzést követően a vírus az idegek közt, az idegpályákon bújik meg.

Az esetek többségében a vírus megelégszik a szervezetben elfoglalt helyével, azonban az olyan esetekben, amikor legyengül az immunrendszer vagy egyéb külső behatások (stressz, fáradtság-kimerülés, fertőzések, fogászati kezelés, menstruáció…stb.) a herpesz kiújulhat.

Amikor a vírus aktivizálódik, általában egyazon idegpályán kerül a felszínre, ezért a herpesz általában ugyanazon (száj-, orr,-genitáliák) vagy egymáshoz közeli bőrterületen jelenik meg. A kialakulás a már sokat emlegetett immunrendszerrel van összefüggésben. Amennyiben az a megfelelő kapacitással tud működni – tehát ebből is látszik, milyen fontos a szervezet harmonikus működése-, akkor ott nem tud a herpesz megnyilvánulni. Az immunrendszer erősítésének egyik természetes módja a 4 fő ( A, B, 0, AB ) vércsoport szerinti táplálkozás is.

A világon tízből nyolc ember herpesz vírussal fertőzött.
A herpesz általában kellemetlenül érinti az embereket. Akiknek nem volt herpeszük, sokszor helytelenül reagálnak a látványra. Fontos ezért tudni, hogy a herpesz nem nemi úton terjedő betegség és nincs kapcsolatban az illető tisztálkodási szokásaival. A herpesz vírustól, ha egyszer bekerült a szervezetbe, nem lehet megszabadulni, csak a megjelenését lehet csökkenteni. A kialakult herpesz kezelésére különböző kenőcsök, tapaszok vannak forgalomba, melyek elsősorban a seb nyomnélküli gyógyulását segítik elő.

Vigyázzunk az immunrendszerünkre!

Jeszenszky Attila szakgyógyszerész

A Levendula Patika további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!