Helytállás Egerben


Vasárnap felnőtt és junior csapataink Egerbe utaztak a 11. fordulóban. Az egriek biztosan vezetik a szezon első percétől fogva a tabellát, így bátran mondhatjuk, hogy csapatunk sajnos nem sok eséllyel lépett pályára. Mondhatni, NBI-es kerettel rendelkezik hétvégi ellenfelünk, ennek ellenére csapatunk felvette a küzdelmet az éllovassal. A mérkőzés elején jól kezdett a hazai csapat, így a 7. percben már 8-2-re vezettek.Azonban a félidő közepén, több hibát is ejtettek, amit a békés ügyesen kihasználva, faragott le hátrányából. 15. percben így 10-7-re sikerült feljönni a fiúknak. Azonban az Eger ezután rendezte sorait és a félidő végére 6 gólos előnyre tettek szert 17-11-es eredmény mellett. A második félidőben a jól összeállt hazai védekezés mellé, remek kapus teljesítmény párosult, ami mellett sajnos csak 8 békési gól született. Végül 28-19-es eredménnyel, ismételten veretlenül zárta a hétvégét az Eger. A békésiek szépen küzdöttek.

SBS Eger Eszterházy SZSE - Békési FKC 28 - 19 (17-11)

BFKC: Domokos D., Styop M., Balán R., Kopcsák J. 1, Kovács A. 2, Molnár S., Cifra T. 4, Felföldi G., Polgár T., Szilágyi D. 5, Kánya L. 2, Fedor B., Murányi B., Karács M., Domokos I. 5, Gazsó P.

Eger legjobb dobói: Szabó P. 6, Szűcs B. 3, Halász M. 3, Szilágyi D. 3, Kocsis Cs. 3, Dobó Zs. 3.

Kádas László (edző): "A mérkőzés elején megilletődve, kevés ütközéssel, pontatlanul kézilabdáztunk, amit kíméletlenül kihasznált a pontveszteség nélkül álló Eger. A mérkőzés további szakaszában már szép dolgokat csináltunk és felzárkóztunk. Büszke vagyok a csapatra, hisz, egy minden elemében jobb, NBI-be készülő csapat ellen idegenben is megőrizte a tartását. A számszerű eredmény nem tükrözi a látottakat. Köszönjük, hogy igen sokan a helyszínen szurkoltak csapatunknak. Hajrá Békés!"

Juniorjaink is pályára léptek felnőtt csapatunk előtt. Az első percektől kezdve a Békés kezében volt a mérkőzés vezetése. A 2-3 gólos előnyt sikerült tartani végig, sőt a félidő végére 14-20-as eredmény mellett 6 gólos előnnyel mehettek pihenőre a fiúk. A második félidő sem okozott jelentősebb meglepetést, Papp Bálint minden játékosának lehetőséget adott. A félidő közepén egy bő 6 perces egri gól csendben, sikerült 12 gólra növelnie előnyét a Békésnek, amit végül a mérkőzés végéig meg is tudott tartani.

SBS Eger Eszterházy SZSE - Békési FKC 24 - 36 (14-20)

BFKC: Kiss N., Balán R., Gulyás E. 1, Szőnyi P. 1, Szilágyi D. 12, Kánya L. 7, Fedor B. 1, Karács M. 1, Brezowszki P. 1, Murányi B. 1, Felföldi M. 2, Kéri M. 4, Teleki L. 1, Mohácsi B. 2, Csige Z. 1, Molnár G. 1.

Eger legjobb dobói: Zelei B. 5, Nagy G. 4, Nádasdi M. 4.

Papp Bálint (edző): "Az idegenbeli mérkőzések mindig másabbak, sajnos sokszor kapkodó és pontatlan volt játékunk. Gratulálok a csapatnak!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!