Országos versenyen a Refi-sek


A Tiszakécskei Református Kollégium Általános Iskolája és Gimnáziuma idén novemberben, 11. alkalommal rendezte meg az ORSZÁGOS MESEMONDÓ, MESEÍRÓ, KÉZMŰVES ÉS SZÉPÍRÓ TALÁLKOZÓ-t a magyarországi református általános iskolák részvételével.
A mesemondók találkozóján KORTÁRS MAGYAR ÍRÓK műveiből mondtak részleteket a gyerekek: Arany minősítést kapott: Simon Kitti Sarolta 3. b (Horváthné Kőrös Anikó – Gajdács-Pusztai Dalma) Ezüst minősítéssel jutalmazták: Maczik Gergő 1. b (Balogné Sztraczinszki Andrea)

A kézműves találkozónkon a gyerekek meglepetést készítettek a városban élő Böszörményi Gyula írónak, aki ebben az évben ünnepli 50. születésnapját. Két, még meg nem jelent meséjéhez kérték a szervezők a diákok segítségét, KÖNYVBORÍTÓ tervezésében:

Bronz minősítést tudhatnak magukénak: Gólya Gréta, Fodor Aliz, Kiss Dorka 4. b (Gyarakiné Tomasovszki Janina)

A szépírók találkozóján az előzetesen beküldött írásokból kiválasztották a legjobbakat, őket hívták meg a találkozóra, hogy az iskolában, 10 perces ÍROTT ÉS NYOMTATOTT szöveg másolásával bizonyítsák képességüket:

Arany minősítéssel díjazták: Darvasi Rebeka Flóra 4. b (Gyarakiné Tomasovszki Janina)

Bronz minősítéssel térhettek haza: Balogh Csilla 3. c (Szűcsné Öreg Erika) és Rakovics Eliza 4. c (Kovács Andrea) GRATULÁLUNK!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!