Nem sikerült ledolgozni a 10 gólos hátrányt


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Szombaton az év utolsó hazai mérkőzéseit játszotta a Békési FKC. A Nyíregyháza csapatát fogadták a 12. fordulóban a fiúk.

Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek az összecsapás, az első két gólt a vendégek szerezték meg, hiába válaszoltak utána erre egy góllal a békésiek, sorra hibákat ejtettek, mind támadásban és védekezésben is, amit a tabella harmadik helyén álló csapat ki is használt és gólokkal büntette. A 16. percben 4-10-es állásnál Kádas László időt kért, amivel kicsit rendeződtek a sorok, a 23. percben 11-16-t mutatott már az eredményjelző. Azonban ezután ismét hazai gólcsend következett a félidő hátralévő részében. Ezt kihasználva a nyírségiek a félidő végére 10 gólos előnyre tettek szert. A második félidő eleje se hozott egyenlőre nagyobb változást, a 35. percben már 13-26 volt a mérkőzés állása. A félidő közepén azonban összeszedte magát csapatunk és elkezdte ledolgozni hátrányát. Olyan szépen összeállt a védekezés, hogy a mérkőzés utolsó 10 percében nem született vendég gól. Nagy küzdelemmel, sikerült a mérkőzés végére 4 gólra kozmetikázni a két csapat közti különbséget. Akár szorosabbra is ki lehetett volna hozni a végjátékot, mert támadásban több pontatlanság is volt. Ennek ellenére szépen küzdött a csapat, ám ezt nem volt elég a Nyíregyháza ellen.

Békési FKC - Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza 28 - 32 (11-21)

BFKC: Balán R., Domokos D., Styop M., Kopcsák J. 1, Kovács A. 4, Molnár S., Cifra T. 6, Felföldi G., Polgár T., Kánya L., Fedor B. 4, Szilágyi D. 2, Horvácki M. 5, Horváth D. 4, Domokos I. 1, Gazsó P. 1.

Nyíregy legjobb dobói: Balda Á. 10, Tóth B. 5.

Kádas László (edző): "A minden tekintetben jobb vendégek megérdemelten nyertek. Az utolsó tíz percre izgalmassá tettük a mérkőzést, de közelebb nem tudtunk zárkózni a nyírségiekhez. Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével."

Az utolsó fordulóban Orosházán lép pályára csapatunk, december 12.-én 17 órától.

Hajrá Békés!

Tételek: 1 - 20 / 136 (7 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!