Csodák a csarnokban!


Az 5.győzelmét aratta a BSzSK.

Nem véletlen a többesszám használta a címben! Csodák szemtanúi lehettek azok, akik megnézték a BSzSK kosárlabdásainak hétvégi mérkőzését.
Az elmúlt mérkőzések lassú és álmos kezdése most szombaton nem ismétlődött meg. Farkas Geri az,aki a kezdő ötből rögtön a spiccre tette magát. Nem maradt egyedül, így hamar megszereztük az 5-7 pontost előnyt,amit aztán az első negyed végéig tartani is tudtunk. Csodás összjátékot láthattunk, amiben a két centerünket: Koma Dánielt és Kovács Benedeket hozták helyzetbe. Olyan palánk alatti munkát mutattak be, amit tátott szájjal nézhettünk. Jó volt a védekezésünk, nehezen talált rajtunk fogást a kecskeméti együttes. A második negyedben bekaptunk néhány messziről értékesített 3 pontost, de a csapatunk újabb cseréknek köszönhetően tempósan választ adott ezekre. Jó volt nézni Krstic Dániel és Nagy Ádám okos és gyors akcióit. Ádám egyébként duplán ünnepelhetett a hétvégén: nemcsak a születésnapját, hanem az első három pontos kosarát is, amit az NBI/B mezőnyben dobott. Nekem úgy tűnt, hogy a mostani mérkőzésen a fiataljaink nem voltak toppon. Pedig pályán volt Molnár Ákos, Vámos László és Béres Nándor is. Helyettük, most a rutinos, évek óta kosárlabdázók érezték a meccset. Ebben a sorban kiemelhető volt Kis Gergely játéka is. A kecskeméti csapat egyre idegesebben játszott. Láthattunk is egy Jászai Mari díjas alakítást tőlük, amit Nicola Solevic ellen fújtak be. Valószínűleg a kecskemétiek erősebb gárdával várnak majd minket, mert ezt a vereséget nem fogják könnyen megemészteni. Gratulálok minden játékosunknak, hogy ismét csapatban gondolkodva léptek pályára. Jó volt szurkolni ismét értük!

Békési SzSK - Mercedes-Benz Gyár KA: 83-66
(24-21, 19-15, 16-10, 24-20)
Jv.: Gergely Cs., Balogh Gy., Zalai Á.
Ell.: Mustos

Krstic D.: 15/9;
Kovács B.: 10;
Koma D.: 29;
Béres N.: 4;
Farkas G.: 9/9;

Kis G.: 8/6;
Nagy Á.: 6/3
Vámos L.: 2;
Csorba Sz.; Solevic N.; Molnár Á.; Bere M.

A félidő csodája:

A sportcsarnokban tartott mérkőzésen a nagyszünetben sem tódult ki a közönség, hiszen Szegedről egy akrobatikus csoport érkezett, akik Ollé Milán segítségével tanulják az akrobatikus kosárlabdázást már 2012 óta. Őt kérdeztük a bemutató után:

Milyen idősek a csoport tagjai?
A csoportban a legidősebb 17 éves lesz. Ő volt, aki a hátra szaltót is ugrotta a palánk tetejéről. A legfiatalabb nem volt itt, ő egy kislány, aki 7 éves múlt. Akit Békésen láthattak: Ádika, 9 éves, 2 éve jár edzeni.

Mi a csoport célja?
Célunk, hogy a felnőtt csapatunk ( lordsofgravity.com ) stabil utánpótlása maradjunk. Továbbá: az országban és külföldön olyan ismertek legyünk, mint a felnőtt csapatunk.

Mennyire nehéz megtanulni az akrobatikus kosárlabdázást?
Tanulás szempontjából összetett a feladat. Elsősorban a gyermeknek/kezdőknek meg kell tanulni normálisan futni, hogy megfelelő legyen a gyorsaság,és azt a lendületet át tudjak vinni a trampra. Ott jön a következő feladat a normális tramp használat, amit ha nem jól tanulnak meg a későbbiekben derék-, gerincsérülések is lehetnek, illetve nem tudnak majd magasra ugrani... Ezt a folyamatot követi a labdás, ügyesség illetve az akrobatikus elemek elsajátítása, ami szinten egy hosszabb tanulási fázis gyümölcse. Van, aki hamarabb, van aki később tanulja meg. De, ahogy a Testnevelési Egyetemen Vigh Laci bácsi a tornatanárom mondaná -(mindig az adott évszámot hozta fel ismétlési példának) -jelenleg 2014-szer kell ismételni, hogy jó legyen..."

Erdei Kriszta
Fotó: Pusztai Gábor www.sportphoto.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!