Karácsonyi vásár


A hagyomány szerint ebben a tanévben is megrendezésre került az iskola Petőfi utcai alsó tagozatán a karácsonyi vásár, amely idén egy közös cél köré szerveződött.

Az udvaron álló egyik fa mászóka az évek alatt ugyanis nagyon elhasználódott, megérett a cserére … a vásáron befolyt összegből és iskolai önerőből szeretnék lecserélni azt, egy új, biztonságosabb játékra.

A közös összefogás eredményeként még novemberben Kis – Kovács Györgyi diákönkormányzat vezető szervezésében több mint 30 adventi koszorú, majd az év utolsó hónapjában közel 700 kézműves alkotás, és 400 szelet sütemény cserélt "gazdát" adomány fejében. Az édességek mellé teát is lehetett fogyasztani, amely becsületkasszával működött, így a gyermekeknek és szüleiknek ilyen formában is lehetőségük volt támogatni a kitűzött, közös célt.

A vásár megnyitóján Gion Márton intézményegység – vezető helyettes köszöntötte a népes résztvevőket, aki bemutatta a citera szakkörös tanulókat, hiszen a mindenki számára ismerős Kis karácsony, nagy karácsony című dallal ők varázsoltak ünnepi hangulatot a közösségi teremben.

A köszöntőben elhangzott, hogy a különleges szakkör a tavalyi tanévben indult Gajdács - Pusztai Dalma és Lévainé Kis Adrienn vezetésével, és idén 8 taggal büszkélkedhet. Négy tanuló, Kürti Dóra, Kürti Szilvia, Nagy Adrián és Püski Edina haladóként az indulás óta tagja a csapatnak, míg Baráth Rebeka, Szabó Tünde, Csávás Csongor és Mihalik Kristóf tanulók ez év szeptembere óta ismerkednek a hangszerrel, amely köszönhető Hégely Lászlónak is, aki a Körös Citerazenekar tagjaként és presbiterként, a kezdetek óta, második éve türelemmel és szeretettel segíti a gyerekek munkáját.

A zenés megnyitót követően egész délután vásári hangulatban telt az idő az alsó tagozaton, a közelgő ünnep jegyében.

Az alsó tagozat valamennyi munkatársa minden kedves szülőnek, hozzátartozónak köszöni, hogy részvételével, adományával, támogatta a vásár sikerét, és kívánnak:

Áldott, békés ünnepet, reményteli új esztendőt!

Tételek: 1 - 20 / 42 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!