Gajda Róbert kormánymegbízott karácsonyi köszöntője.


Valamikor, alig több mint kétezer esztendeje egy jászol tövében, a betlehemi csillag fényénél megszületett valaki.

Valaki, aki utána meghatározta az egész emberiség életét, a világ jelentős részének hitét, gondolkodását, sőt, még az időszámításunkat is hozzá igazítjuk. Jézus volt az a gyermek, aki meglátta a napvilágot abban az istállóban, és ilyenkor karácsonykor az ő születésére emlékezünk, hiszen világra jöttével megérkezett közénk a SZERETET.

Éppen ezért fontos, hogy legalább ennek a szép ünnepnek a közeledtével figyeljünk jobban oda egymásra, szeretteinkre, családunkra, barátainkra és mindenkire, akinek szüksége van a támogatásunkra. Sokszor elég egy jó szó, egy baráti vállveregetés, egy simogató pillantás ahhoz, hogy egy embertársunknak örömet szerezzünk. Ne fukarkodjunk hát velük, tegyük kicsit szebbé, jobbá a környezetünket amennyire csak erőnkből és lehetőségeinkből telik, hiszen ez Jézus és ez a karácsony igazi üzenete.

Gondoljunk szeretteinken kívül azokra is, akiknek nincs lehetősége szépen feldíszített karácsonyfánál, az otthon melegében, családi körben ünnepelni a karácsonyt. Nyújtsunk feléjük is segítő kezet, hiszen Jézus szeretete és a karácsony mindenkié.

Álljunk meg egy pillanatra, feledjük el gondjainkat, problémáinkat, feledjünk el mindent, ami rossz volt, bocsássunk meg mindenkinek, aki valamivel is vétett ellenünk. Járjon át bennünket a szeretet érzése, mert csak így lehet igazán szép, békés és nyugodt számunkra az ünnep.

Kívánok a magam és a kormányhivatal minden dolgozója nevében áldott és békés ünnepeket.

Gajda Róbert, kormánymegbízott


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!