Eredményes régióválogatott


December 19-21 között került megrendezésre a régió válogatottak tornája Budapesten. Mint arról már beszámoltunk, Papp Bálint szakedzőnket nevezték ki az egyik régió válogatott élére. Az ősz végén voltak válogatók, és edzések is Bálintéknak, ahol összeszedte a Badó László régió válogatott keretét.

Péntek reggel indult el a régió válogatott, aminek majdnem a felét a Békés NEKA adta. Pénteken délután egy mérkőzés várt a fiúkra, amit végig vezetve végül 30-20-ra nyertek meg a Kulcsár Anita régió ellen. A szombati nap folyamán két mérkőzésük volt, délelőtt a Tóth László régiótól sajnos 7 góllal kaptak ki Bálinték, azonban délután javítottak a fiúk, sikerült az előző napi formájukat visszakapni és a Kovács László régiót 23-32-re megverték, igazi csapatként küzdöttek a fiúk. Végül vasárnapra egy mérkőzés maradt a Zákányi Bálint régióval, egész mérkőzésen vezetve végül 29-23-ra nyertek. A szombati nap eredményei körbeverést eredményeztek a tabella elején, ezekkel az eredményekkel jelenleg a 2. helyen áll Papp Bálint csapata. Részletes eredmények itt elérhetőek!

- Gratulálunk a régió válogatottal a szerepléshez. Hogyan értékeled a csapatodat az elmúlt napok után? Mikor lesz a folytatása ennek a tornának?

- Nagyon büszke vagyok csapatomra, a régió válogatottak tornáján igazi csapatként dolgoztak az eltelt napokban a fiúk. Legyen szó a pályán, védekezésben és támadásban, vagy akár a pályán kívül is, egy egységet alkottak. Pénteken a Kulcsár Anita régió válogatott ellen egy nagy arányú győzelemmel nyitottuk a tornát. Másnap délelőtt viszont nem sikerült az előző napi formánkkal kezdeni a Tóth László régió ellen, azonban délutánra a Kovács László ellen rendeződtek a soraink, amiket megbeszéltük megvalósították a fiúk, így sikerült 9 góllal nyerni. Vasárnap a Zákányi Bálint régióval egy jó mérkőzésen győztünk. Ezekkel az eredményekkel most a 2. helyen állunk, mivel körbeverés alakult ki. A nyár elején dől majd el, a következő ilyen tornán a helyezés a régió válogatottak között. Nagyon kevés ez a pár edzés, amit sikerült a torna előtt összehoznunk, ám így is ügyesek a fiúk. Szász Bálint és Kecskés Bence az összesített góllövőlistán az első négy között van, ami nem csoda, mivel a lőtt gólok majdnem felét ők lőtték. Mindenkit dicséret illet emellett, remélem a nyár eleji rendezvényen is hasonló eredményeket érünk el. Gratulálok!- mondta Papp Bálint, a Badó László régió válogatott edzője.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!