Ez történt 2014-ben Békésen! I. rész: JANUÁR


Hónapról hónapra emlékezünk vissza a város legjelentősebb eseményeire!

Nagy sikerű, telt ház előtt megtartott újévi hangversenyt rendeztek a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

2014-ben is folytatta az elmúlt esztendőkben már nagy sikert aratott karácsonyfa-örökbefogadási akcióját a kulturális központ. A kezdeményezés lényege, hogy a művelődési háznál leadott gyökeres fenyőket az intézmény munkatársai elültetik a város különböző frekventált pontjait.

Megkezdődtek a Szarvai utcában lévő lakótömbök előtti gépjárműparkolók felújítási munkálatai — tájékoztatott Izsó Gábor polgármester. A beruházásnak köszönhetően a régi terület mintegy 250 méter hosszan újult meg.

Az 1943-as Don-kanyari áttörés hetvenegyedik évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Rózsa temetőben a Történelmi Vitézi Rend Békés Megyei Székkapitánysága és a Visegrádi Szent György Lovagrend.

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ a téli kríziskezelés keretében 2013 november 1-jétől április 30-áig napi 20 adag meleg ételt biztosított a rászoruló hajléktalanok számára. Az étkeztetést pályázat útján a Hajléktalanokért Közalapítvány biztosította.

Megtartotta alakuló ülését a békési Hétkrajcár Egyesület, amelynek létrehozásához a három éve töretlen sikerrel működő Hétkrajcár Hétvégi Gyermekélelmezési Program adta az alapokat.

Huszonhárom település, köztük Békés vehették át a Kerékpárosbarát település címet a szentendrei ünnepségen dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár

Több mint 350 érdeklődő részvételével rendezték meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezetének immáron tizenkettedik jótékonysági bálját a békési sportcsarnokban.

Csordás Ákos, az X-faktor 2013. évi negyedik helyezettjével szerveztek nagy sikerű közönségtalálkozót a békési kulturális központban.

Helyreállították a meghibásodott főtéri artézi kutat Békésen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!