Ez történt 2014-ben Békésen! II. rész: FEBRUÁR


Hónapról hónapra emlékezünk vissza a város legjelentősebb eseményeire! Itt a második rész!

Február

Békésen az önkormányzat és intézményei 2013-ban összesen 2 milliárd 288 millió 951 ezer forint értékben valósítottak meg beruházást, korszerűsítést vagy egyéb rendezvényt, amihez 2 milliárd 57 millió 265 ezer forint pályázati forrást vontak be — tájékoztatta lapunkat az elmúlt év adatait ismertetve Izsó Gábor polgármester.

Élénk érdeklődés kísérte ebben az évben is az ökumenikus imahét eseményeit Békésen. A református, a katolikus, a baptista és a pünkösdi közösségek együttműködtek a program szervezésében.

Újabb, a vendégek kényelmét szolgáló fejlesztéssel bővült a békési uszoda külső termálmedencéje. A szakemberek februárban megkezdték a létesítmény ponyvázását. Az elkészült "redőnytakarónak" köszönhetően kisebb lett a párolgás, ami jelentősen csökkentette a medence hőveszteségét.

Több mint ötezer rászoruló kapott élelmiszersegélyt Békésen.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában rendezték meg a "Játékos sportverseny" elnevezésű versenysorozat megyei döntőjét. A rendezvényen két békéscsabai, két gyulai, egy orosházi, egy szarvasi csapat vett részt a házigazda iskola csapatával együtt. A 2.-3.-4. osztályos diákok kilenc játékban mérték össze tudásukat. A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola csapata az első, a gyulai 5. sz. Általános Iskola csapata a második helyet szerezte meg.

Ünnepélyes keretek között adták át a világszerte ismert sportdiplomata, Dr. Hepp Ferenc íróasztalát a róla elnevezett általános iskolában. A relikviát a család az intézménynek adományozta. Deákné Domonkos Julianna, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola igazgatója és dr. Pálmai Tamás alpolgármester mondott köszöntőbeszédet.

Elfogadta Békés idei költségvetését a helyi képviselő-testület. A büdzsé bevételi és kiadási oldalán egyaránt 4 milliárd 692 millió forint állt.

A budapesti Apolló Színház művészei adták elő Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című regényadaptációját Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban. A darabot Heidinger Zoltán rendezte, a főbb szerepeket Straub Dezső, Böröndi Tamás és Bicskey Lukács alakították.

Jeneiné Lagzi Mária, a Békési Piacfelügyelet vezetője, Balog Gáborné, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke, valamint Pankotai István néptáncos képviselte Békés városát az V. Bogácsi Kocsonyafőző Versenyen. Főztjükért a csapatot Ezüstfokozatú oklevéllel díjazták.

A Nemzetközi Könyvajándék Nap alkalmából a békési Püski Sándor könyvtárba látogatók apró könyv- vagy folyóirat-ajándékot kaptak abból a célból, hogy a kapott könyvet ajándékozzák tovább egy ismerős vagy rokon gyereknek.

Megtartotta első foglalkozását a Zöld Fejek csoport a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Átadták a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Rákóczi utcai tagbölcsődéjében kialakított sószobát, a Békés Város Bölcsődéinek Apróságaiért Alapítvány jóvoltából.

A hagyományos farsangi szokásokat megidéző, egyben a helyi értékeket bemutató, illetve a változásokhoz való alkalmazkodást középpontba állító egész napos programot szervezett a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ és az Életfa Kulturális Alapítvány.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!