Ez történt 2014-ben Békésen! III. rész: MÁRCIUS


Hónapról hónapra emlékezünk vissza a város legjelentősebb eseményeire! Itt a harmadik rész!

Idén Toman Rudolfné nyugalmazott körzeti ápoló, az OTI, az SZTK elhivatott dolgozója, a rendelőintézet vezető nővére és Goda Béla, a békési rendelőintézet mindenesének munkásságát ismerték el a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezete által létrehozott, s az önkormányzat ügyrendi, lakásügyi, egészségügyi és szociális bizottságával közösen alapított Sursum Corda (Emeljétek fel a szíveteket!) díjjal. A kitüntetéssel immáron hetedik éve helyi egészségügyi és szociális területen dolgozó szakemberek tevékenységét ismerik el.

A polgári védelem napja alkalmából dr. Bakondi György altábornagy, a BM OKF főigazgatója kiemelkedő színvonalon végzett munkájáért főigazgatói ajándéktárgyat adományozott dr. Farkas Lászlónak, a Békési Járási Hivatal helyettes vezetőjének.

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium 26 fős delegációja kereste fel a városi és megyei önkormányzatot, valamint a járási kormányhivatalt, hogy az önkormányzati és az államigazgatási szektor működését tanulmányozza.

Elkezdődött az a nagyszabású, több mint 290 millió forintos beruházássorozat Békésen, amelynek keretében a város kilenc közintézményét korszerűsítették a kivitelezéssel megbízott szakemberek.

Elkészült a békési fürdő külső termálmedencéjének redőnytakarója.

Nem emelkedik az önkormányzat lakások lakbére 2014-ben Békésen – határozott márciusi ülésén a helyi képviselő-testület, amely később döntött a civil szervezetek támogatásáról is.

A békési galériában megtartott szombati ünnepségen Bagolyné Szűcs Andrea óvónő és Varga István, Csaviga szakács, gasztronómiai szakember vehette az idei Nefelejcs-díjakat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!