Ez történt 2014-ben Békésen! V. rész: MÁJUS


Hónapról hónapra emlékezünk vissza a város legjelentősebb eseményeire! Itt az ötödik rész!

Május

A kerékpáros és gyalogos közlekedés biztonságának további erősítése céljából rendezte meg a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky Utcai Tagóvodája a közlekedés napját.

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének küldöttsége, kiegészülve a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjaival, Bécsben járt az ausztrál nagykövetségen, az úgynevezett Anzac Day alkalmából tartott rendezvényen.

Dr. Pálmai Tamás békési háziorvos, alpolgármester a Digitális Kalamáris kiadó különdíját nyerte el Pipedon című verses prózájával a szarvasi Cervinus teátrum által Litera 10 szóban címmel meghirdetett vers-

és prózaíró pályázaton.

Ehető város néven kezdett szerveződni egy angliai mintát Békés megyében is meghonosítani szándékozó csoport a napokban a facebookon. A kezdeményezés motorja Koszecz Sándor, a békési kulturális központ igazgatója.

Ismét megrendezték a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró Suligáláját. A gyerekek több mint kétórás műsorfolyamban adtak számot sokrétű tudásukról.

A nyitórendezvénnyel hivatalosan is megkezdődött Békés négy civil szervezetének hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatását elősegítő programja.

A képviselő-testület a mezőőri szolgálatot ellátók létszámkeretét az önkormányzat költségvetésében május 1-jétől egy fővel megemelte és ennek megfelelően három főben állapította meg.

120 éve hunyt el Kossuth Lajos, Békés város első díszpolgára címmel nyílt kiállítás a városháza emeleti folyosóján.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!