Ez történt 2014-ben Békésen! VIII. rész: AUGUSZTUS


Hónapról hónapra emlékezünk vissza a város legjelentősebb eseményeire! Itt a nyolcadik rész!

Augusztus

Napelemeket telepítettek a Szegedi Kis István református gimnázium tornaterme és alsó tagozatos udvari épületének tetejére. A pályázati forrásokkal megvalósuló beruházásnak köszönhetően csökkennek az intézmény villamosenergia-költségei.

Az immáron hetedik Békési Motoros Találkozót rendezték meg Békésen.

Átadták az egykori Fekete-Körös ágon átívelő, néhány évtizedig az aszfalt alatt "rejtőző", majd a közelmúltban restaurált téglahidat.

Idén nyáron is napközis tábort szerveztek Békés-Dánfokon a Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. Hat héten keresztül 30 kisiskolás számára szerveznek szabadidős programokat, ápolt vízparti környezetben.

A Közlekedési Operatív Program részeként a főutak egy részén cserélték a szalagkorlátokat, míg másutt teljesen újakat helyeznek ki. Mint megtudtuk, a 470-es főút Békéscsaba és Békés közötti szakaszán is zajlottak ilyen beavatkozások.

Ismét kisütötték a Testvérvárosok kenyerét Békésen. A kezdeményezés jótékony célokat szolgál, a több száz darab, egyenként félkilós cipó eladásából származó bevételt a szervezők a Békés testvérvárosában, az erdélyi Gyergyószentmiklóson található Szent Anna Gyermekotthon számára ajánlják fel.

Köszöntötték Katona Gyula református esperes-lelkipásztort a gyülekezet tagjai és vezetői annak apropóján, hogy a napokban volt húsz éve, hogy Katona Gyula átvette a békési református gyülekezet vezetését.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!