Elindult az év a Surman Box Clubnál is!


Jól kezdték az évet a fiúk!

Elindult a 2015-ös esztendő az amatőr ökölvívók részére is. Ennek megfelelően január 23.-án Makón léptek kötelek közé versenyzőink a Dél-alföldi ökölvívó régiós bajnokság fordulóján. A Surman Box Clubot hét versenyző képviselte. Serdülő korcsoport 42kg-os kategóriában Soós Albert. Ugyan ez a korcsoport 48kg-os kategóriájában Antóni Antal. A juniorok között 42kg-ban Kovács Erik, 54kg-ban Varga Benjamin léphetett szorítóba. Az ifjúsági versenyzők között 60kg-ban Kovács Kristóf, 64kg-ban Surman Zoltán Jr. és a felnőttek között 60kg-ban Baukó Norbert.

A rendezvényen 8 egyesület 64 ökölvívója mérlegelt. Egyesületünkből Soós Albert kezdett az ötödik párban. Ellenfele a Kecskeméti Rácz Dániel volt. Versenyzőnk, ellenfelével ellentétben kissé "álmosan" kezdett, ennek megfelelően sajnos az első menet el is ment, így kisebb hátránnyal fordultunk a második menetre. Ekkor versenyzőnk keményebb támadásokkal kezdett és ezt tudta tartani a menet végéig, de sajnos az utolsó menetben ismét a kecskeméti versenyző bizonyult jobbnak, így pontozásos vereséggel búcsúzott Albert. Rögtön a következő, vagyis a hatodik párban szólították ringbe Ifj. Antóni Antalt. Ellenfele Nagy Dávid volt Kecskemétről. Versenyzőnk határozottan és nagyon szép technikai bemutatóval végig fölényben bunyózott a nála fizikálisan erősebb alkatú fiú ellen. Végig irányította és a második menettől rendkívül szép akciókkal előzte meg ellenfelét és így a végén nem is volt kérdéses, hogy egyhangú pontozással győzedelmeskedet. Egyesületünk új tehetsége Kovács Erik, szintén egy Kecskeméti fiúval mérkőzhetett meg. Erik nagyon jól kezdett Jakab Alex ellen. Itt megjegyzendő, hogy ellenfelünk már elég rutinosnak számít és az országos bajnokságokon is kiemelkedően teljesített, míg Eriknek ez volt az első hivatalos mérkőzése. Versenyzőnk miközben erős támadásokba lendült, jól kerülte el a kecskeméti fiú visszatámadásait. Sajnos a folytatásban versenyzőnk kissé elfáradt és ez meg látszott a teljesítményén és innentől szorossá vált a mérkőzés, amit végeredmény jól tükrözött, hiszen 2:1 arányban ellenfelünk győzött. Az eredményt el lehetett fogadni, de azaz igazság, hogy amennyiben fordítva hirdették volna ki, akkor sem szólhatott volna senki, mivel Erik nagyon jól küzdött. Sajnos az év eleje még meglátszott a bunyóján, de az Áprilisi Utánpótlás korú ökölvívók seregszemléjén jó eséllyel pályázik az éremre. Varga Benjamin a juniorok 54kg-os kategóriájában egy rendkívül izgalmas mérkőzést vívott a Mórahalmi Juhász Patrikkal. Mind ketten tudásuk legjavát adva harcolták végig a meneteket. Szinte az utolsó erejükig küzdöttek és a közönség is jót szurkolhatott rajta, hiszen igazán jó mérkőzést hozott a találkozó, amelynek végén a mi fiúnk kezét emelték a magasba és hirdették ki a pontozásos győzelmét.

Az est 16. párjában Kovács Kristófot szólították ringbe a szegediek versenyzője, Faragó Gábor ellen. A két versenyző nagyon nagy lendülettel kezdett. A "győzni akarás" rendkívül megmutatkozott mind két versenyzőn. Kristóf nem ijedt meg a hirtelen letámadásoktól oly annyira, hogy rendre jól támadt vissza és át is vette az irányítást. A második menetben többször el találta ellenfelét testen és így számolni is kellett a szegedi fiúra, aki nem is tudta folytatni a mérkőzést és így versenyzőnk a második menetben TKO-s győzelmet aratott. Ezt a mérkőzést alig követte egy pár és már szólították is a 18. párban a piros sarokba Surman Zoltán Jr.-t. Zolinak, mint ahogy Kristófnak is, nálánál egy súlycsoporttal nagyobb ellenfél ellen kellet küzdenie. Nagyon taktikusan és éretten bunyózott versenyzőnk. Ellenfele magasság és súlybeli előnyét nem tudta kihasználni, hiszen Zoli rendre megelőzte gyors kombinációkkal vagy a jól hárított támadások után rendkívüli ellentámadásokkal tudott válaszolni. A végén kissé elfáradt versenyzőnk és így egy kicsit szorossá vált a mérkőzés, de ennek ellenére nem volt kétség afelől, hogy versenyzőnk győzött, így az eredményhirdetésnél 2:1 arányban Zolit hirdették ki győztesnek.

Csapatunk, de talán a nap legizgalmasabb mérkőzését is az első meccses Baukó Norbert vívta. Ellenfele a szegedi Box világ SE versenyzője Molnár Csaba volt. Mind két versenyzőnek ez volt az első mérkőzése, és ehhez híven "anyait-apait" beleadtak. A maréknyi közönség hangja teljesen felerősödött. A fiúk mind a három menetben kőkemény ütészáporral szórták egymást. A mérkőzésben többször is benne volt mind a két fél részéről az idő előtti befejezés lehetősége, de ennek ellenére végig harcolták. A mérkőzés végén 2:1 arányban Baukó Norbert győzelmét hirdették ki.

- Az év eleji állapothoz képest nagyon meg vagyok elégedve a versenyzőimmel. Hét mérkőzésből ötöt nyertünk és a két vereségből az Erik vereségével sem értettem egyet teljesen, hiszen megítélésem szerint ennyivel (2:1) mi is győzhettünk volna. Albert kicsit "elaludt" és ezen kell változtatnunk. Nagyon jó irányba haladnak versenyzőink és elismert versenyzőkké válnak egyre inkább. Jó volt látni, hogy Zoli és Kristóf annak ellenére is jól bunyózott, hogy súlycsoportot váltottak idén és ezen a találkozón, azon is túl még egy súlycsoporttal fentebb bunyózva is tudták hozni a tőlük elvártat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!