Bravúros revans a Honvéd ellen!


Ugyan a mezőberényi sportcsarnokban, de mégis hazai pályát varázsolva győzött újra a BSzSK!

A békési kosárlabdások által jól ismert helyszínre trombitálták össze az újabb hazai mérkőzésre a szurkolókat vasárnap délután. A mezőberényi sportcsarnok az elmúlt években sok emlékezetes összecsapás helyszíne volt az NB.II-es viadalokon. Most a Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzést tartottuk itt, hiszen a békési sportcsarnok KÉSZ bál miatt péntek-szombat-vasárnap nem volt használható.
A BSzSK vezetősége köszöni Siklósi István Polgarmester úrnak, Winter Attilának , a mezőberényi Spotcsarnok illetékeseinek, és Kis Sándornak - a mezőberényi kosarlabda csapat edzőjenek, ill. a teremfoci résztvevőinek a gyors segítséget! Köszönet a rengeteg mezőberényi látogatónak is, hiszen dugig tömött lelátók előtt játszottak a békési Gladiátorok.
Revansra készülhettünk, mert Honvéd otthonában kikapott a csapatunk. A 15 pontos hátrányunkat szerettük volna kiegyenlíteni. Nagyon jól kezdtünk, hiszen az első negyedben végig 2-4 pontos előnnyel tartottuk magunkat. Kellett a pontos védekezés, mert a Honvéd játékosai minden kis résre ugrottak. Nagyon jól irányította a mieinket Daniel Krstic, majd Nagy Ádám. A játékosaink kevés hibával és számtalan bravúros megoldással végig vezettek, még akkor is, ha a második negyed egállal zárult. Ekkor még az 1 pontos győzelemnek is örült volna a klub elnöke. Ez azonban hamar változott, hiszen egyre jobban leszakadt tőlünk a budapesti csapat. A bíróknak keveset kellett "kompenzálnia", hiszen nem volt érezhető egyik oldalra sem jelentős részlehajlás. ( Ezt a Honvéd otthonában nem így éreztük. ) A játékosaink koncentráltak voltak és tényleg kevés bakijuk volt. Közülük, most nem a legtöbb pontot dobókat emelném ki, hanem Nagy Csabát, aki megint azt a gyors és bátor játékot mutatta, amire képes. Kovács Benedek "gyűrűbe robbantott" kosarát, Csorba Szabolcs középről indított palánkosát, Koma "alulról becsavartját", Solevic "trojkáját" nehéz lesz feledni! Egyre többet faultolt az ellenfél, így a büntetők is nekünk hozták a pontokat. A végeredmény álomszerűen alakult, hiszen pontosan 12 ponttal voltunk most mi a jobbak a szebb időket megélt rekordbajnokokkal szemben!
A csapat nemcsak a békési szurkolókat, hanem Mezőberényt is köszöntette egy kiáltással, ami sokkal hangosabb volt, mint a Honvéd játékosának oroszlánüvöltése! Jár a taps mindenkinek: az edzőknek és a békési Gladiátoroknak!

Békési SzSK - Budapesti Honvéd SE: 79 - 67
(21-19; 17-19; 21-18; 20-11)

Krstic D.: 14/9;
Kovács B.: 15;
Koma D.: 30;
Farkas G.: 3/3;
Béres N.;

Csorba Sz.: 4;
Solevic N.: 10/6;
Nagy Cs.: 3;
Zsíros G.; Nagy Á.; Dan-Ioan B.; Micic D.

Jv.: dr. Varga Z.; Vadász Cs.; Földi L.

Ezen a héten pénteken este 18.00-tól játszik a BSzSK a Tiszaújváros Termálfürdő Phoenix KK ellen, idegenben.

Hajrá Békés! Hajrá BSzsK!

Erdei K.

fotó:sportohoto.hu, Pusztai G.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!