Főnix kupa nyertes U9-eseink


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Debrecen
Mint minden évben, idén is megrendezésre került a Főnix Kupa Debrecenben. Egyesületünk évek óta több csapattal is részt vesz a rendezvényen. Hétvégén a 2005-ös és a 2001-es korosztályban képviselték egyesületünket csapataink. A játéknapok lebonyolítása csoportmérkőzésekkel kezdődött mindkét korosztályban, majd ezután az eredményektől függően játszottak a helyezésekért a csapatok.

Az idősebbek csoportmérkőzéseiken sajnos vereséget szenvedtek a harmadik mérkőzésen Főnix ISE Gödöllő csapatától 19-26-ra. Így hiába verték meg a Nyírsulit 21-28-ra és a Gézengúz UKC-Kalocsa 28-13-ra. Sajnos, így csak a második helyen végeztek a csoportkörben, ami azt eredményezte, hogy a 4-6. helyért játszanak majd a többi csapat második helyezettjével. Vasárnap a helyosztókon a XVI. Ker Bp. II csapatával és a Balmazújváros UKE csapata ellen, végig vezetve nyertek mindkét mérkőzésen a fiúk. Így megszerezte Papp Bálint csapata a Főnix kupa 4. helyezését 2001-es korosztályban.

Békési FKC - XVI. Ker Bp. II 20 - 14
Balmazújvárosi UKE - Békési FKC 17 - 23

A 2005-ös korosztály Gazsó György vezetésével szintén szombaton kezdte a tornát, mint az idősebbek. A három csoport meccsen, magabiztosan játszva megnyerték a csoport kört a fiatalok. Így vasárnap az 1-3. helyezésért léphettek pályára a gyerekek.
Balmazújváros UKE 2 - Békési FKC 1 - 37
Kisvárdai KC - Békési FKC 6 - 21
Debreceni SC-SI-2 - Békési FKC 5 - 18
A vasárnapi mérkőzések nem ígérkeztek egyszerűnek a helyi debreceni csapat és a szomszédos Balmazújvárosiak ellen. Azonban szinte megállíthatatlan volt a Békési FKC csapata. A debreceniek ellen zökkenőmentesen 18-6-ra nyertek. A nap utolsó mérkőzése döntötte el, az első helyezettet, ugyanis a Balmazújváros is megverte a Debrecent. Ez nem okozott fejtörést a csapatnak, magabiztosan léptek pályára a fiúk és nyerték meg a mérkőzést 10-19-re.
Így első helyen végeztek a fiúk a Főnix Kupán, Debrecenben.
A Hódos csarnokban volt az éremátadás a nap végén, ahol a csapat megkapta az érmeket és serleget, illetve a békési csapatból különdíjban részesült Nagy Gáspár László, mint legjobb kapus.

- Csakis dicsérni tudom csapatomat, a két nap alatt remek teljesítményt sikerült nyújtaniuk, minden mérkőzésen. Magabiztosan jól játszva, magunk mögé tudtunk parancsolni mindenkit. Ez annak volt köszönhető, hogy remekül összeállt a védekezésünk, amihez a mezőnyből kimagasló kapusteljesítmény is párosult. A 12 játékosomból 6-7 fő kimagasló teljesítményt nyújtott, viszont a fiatalabbak (2006, 207-es születésűek) hozzátudtak tenni a mérkőzésekhez. Dicséret illeti az egész csapatomat. - mondta Gazsó György.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!