Tavaszi rajt hétvégén


Vége lassan a felkészülési időszaknak, hétvégén már bajnoki mérkőzés vár csapatainkra. Február 7.-én (szombat) felnőtt és junior csapatunk Lajosmizsére utazik a 2014/2015. tavaszi szezon első fordulójában.

Az ősszel hazai pályán 29-32-re kikapott csapatunk hétvégi ellenfelünktől. Itt a lehetőség, hogy az elvesztett két pontot visszaszerezze csapatunk.

A Mizse csapata a 4. helyen telelt a tabellán, 8 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel, az az 18 pontot sikerült gyűjtenie az ősszel. Míg a Békésnek csak 11 pontot sikerült összeszedni. Mindenki egészséges a békésieknél a téli felkészülés végeztével.
Kádas Lászlóval beszélgettünk a tavaszi szezonról, illetve a hétvégi mérkőzésről.

- Hogyan zajlott a téli felkészülés?
- Jó hangulatú, zökkenőmentes téli felkészülésen vagyunk túl. Több játékos is nagyszerű formát mutatott az elmúlt időszakban, de tudjuk, hogy a puding próbája az evés. A felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek, sajnálom, hogy a Törökszentmiklós nem jött el. A junior korú játékosaink egyre érettebb játékot mutatnak, meggyőződésem, hogy ha a továbbiakban is napi kettőt tudunk velük edzeni, akkor szép eredményeket érhetnek el.

- Milyen célokkal indultok neki a tavaszi szezonnak?
- A cél nem változott, az alapkoncepciónk mentén haladunk tovább. Az elmúlt időszak kézilabdás történései még jobban megerősítettük bennünk azt a hitet, hogy számunkra csak ez az úgy a járható. Vagyis országosan os elismert utánpótlás bázisunkra fogunk építkezni. A magyar junior és ifjúsági válogatottjainkat követve, a héten hat 2000-es születésű játékosunkat hívták be a formálódó serdülő válogatott keretbe. Itt most azt is meg kell jegyezzem, hogy ilyen sikerek ellenére is van olyan, aki erről másképp gondolkodik. Tőlük megválunk.

- A Lajosmizse ellen léptek hétvégén pályára idegenben. Mit vársz a csapattól, sikerül legyőzni őket az őszi vereség után?
- A Lajosmizse csapata előttünk van a tabellán, ennek ellenére, stabil védekezésünkre építve, győzelmet várok a csapattól. Hajrá Békés!

A 2014/2015-ös tavaszi sorsolás az alábbi linken elérhető.

Időpont és helyszín változás! A Békési FKC - Ózdi KC mérkőzés február 14.-én (szombat) lesz lejátszva Szeghalmon a Sportcsarnokban.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!