Bemutató tanítás a Szegediben!


A 2015. szeptemberétől induló új tanév leendő első osztályos tanítói tartottak január végén nyílt órákat, városunk református intézményében.

Korszerű tudást, hagyományos - keresztyén értékrendet kínálunk, amelyen keresztül érezhetik meg a gyerekek gondoskodó szeretetünket, türelmünket, folyamatos figyelmünket, és biztonságban érezhetik magukat.

A mindennapi testedzés érdekében aktív sportéletet biztosítunk tanulóink számára. Kiemelt feladatunk az egyénre szabott tehetséggondozás, felzárkóztatás. Tanulóink előkészítő jelleggel, játékos formában már első osztálytól megkezdik egy idegen nyelv tanulását. A szülők szabadon választhatják meg, hogy gyermekük német vagy angol nyelvet tanuljon.

Az 1-4. évfolyam elhelyezésére két külön épület áll rendelkezésünkre a Rákóczi és Petőfi utcákban, ahol ideális feltételeket nyújtunk a kisgyermekek számára. A város távolabbi pontjain lakókat saját, külön buszjáratainkkal szállítjuk minden nap az iskolába. Diákjaink egy intézményen belül juthatnak el egészen az érettségiig.

A 2015/2016. tanévben négy első osztály indítását tervezzük. Mind a négy, normál tantervű osztályban hangoztató- elemző- összetevő módszerrel sajátíthatják el az írást-olvasást a gyerekek. Különösen nagy figyelmet fordítunk az óvoda és iskola közötti átmenet zökkenőmentessé tételére, a beszoktatási időszakra!

Mindazokat, akik rokonszenvesnek érzik törekvéseinket, felekezeti hovatartozástól függetlenül fogadjuk és szeretettel várjuk!

1. a osztály: Gion Márton osztályfőnök; 12 éve egyengetem a rám bízott tanulók iskolai pályafutását hol tanító bácsiként, hol fociedzőként. Úgy érzem, eddig minden tanítványommal és szüleikkel is megtaláltam a közös hangot, azóta is mindannyian bizalommal fordulnak hozzám. Cserébe fegyelmezett, ugyanakkor családias, barátságos légkörben igyekszem átadni a tanulás örömét, melyhez nem biztos, hogy csak a digitális eszközökön át vezet az út. Célom, hogy minden, osztályomba járó tanuló képességeit kibontakoztassam, legyenek lassabban haladók, vagy tehetségesek. Szeretettel várom a hagyományos értékrendet fontosnak tartó családok gyermekeit!

Kutyik Ilona délutános tanító; 34 éve dolgozom pedagógusként, az utóbbi években délutáni tanítóként. A hosszú évtizedek alatt nagyon sok öröm és siker ért, a "csemeték" mosolya megszépíti mindennapjaimat. Számomra legfontosabb a családias hangulat, a gyerekek szeretete. Arra törekszem, hogy tanítványaimmal vidám, de fegyelmezett légkörben elsajátíttassam azokat az értékeket, amelyekkel boldog, becsületes felnőtté válhatnak.

1. b osztály: Gyarakiné Tomasovszki Janina osztályfőnök; tanítói oklevelemet 1996-ban szereztem, a békéscsabai tanítóképző főiskola tanító-informatika műveltségterületén, majd 2010-ben Debrecenben mozgásfejlesztő pedagógusként végeztem. 2013-ban szakvizsgáztam a Szent István Egyetemen, mint tehetségfejlesztő pedagógus. Hiszem, hogy minden kisgyermek tehetséges valamiben, csak fel kell ismerni a benne rejlő csodát. Munkám során nagyon fontosnak tartom a gyerekek életkori sajátosságainak, illetve az egyéni képességeinek, fejlettségüknek a figyelembe vételét, mind a tanulásban, mind az egyéb tevékenységekben. Célom, hogy a gyerekek játékosan, közvetlen tapasztalatszerzéssel jussanak el a készségszintű tudásig, mely biztos alapja lehet a sikeres önálló tanulásnak.

Királyné Veres Anita délutános tanító; 2007-ben a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szereztem tanító diplomát magyar nyelv és irodalom műveltségi területen. 2008 óta dolgozom ebben az intézményben, harmadik alkalommal készülök elsősök fogadására. Munka mellett, 2011-ben végeztem az Eszterházy Károly Főiskolán fejlesztő-differenciáló szakpedagógusként. Törekszem arra, hogy a délutáni tanulásra szánt idő jó hangulatban, eredményesen teljen, maximálisan felkészítve a gyerekeket a másnap délelőtti tanítási órákra. A gyermekek egyéni képességeit figyelembe véve segítem őket a délutáni felkészülésben, ezzel sikerélményhez juttatva a kis diákokat.

1. c osztály: Horváthné Barta Ildikó osztályfőnök; iskolaotthonos osztályomban az olvasást, írást, környezetismeretet, és éneket fogom tanítani. A magyar nyelvet és irodalmat kompetencia alapú programmal, interaktív tananyag segítségével fogjuk tanulni az első négy évfolyamon. Munkám során arra törekszem, hogy a gyerekek érezzék jól magukat az iskolában, szívesen, jókedvűen, de ugyanakkor fegyelmezetten tanuljanak, és olyan biztos alapokon nyugvó tudásra tegyenek szert, amelyre a későbbiekben építeni lehet. A tanulmányi munka mellett fontosnak tartom a szabadidő tartalmas és hasznos eltöltését, valamint a tehetséggondozást, ezért örömmel készítem fel diákjaimat iskolai, városi és országos versenyekre.

Kucsera Józsefné osztálytanító; az 1. c osztályban matematikát, testnevelést, rajzot és technikát fogok tanítani. Nagyon szeretem az iskolaotthonos oktatást, mert a házi feladatot a saját tantárgyaimból velem készítik el a tanulók, így azonnal visszajelzést kapok az elsajátítás mértékéről, az esetleges hibákról, s ezek alapján azonnal korrigálhatok. Célom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek iskolába, jussanak sikerélményekhez, ezt igyekszem személyre szabott feladatok adásával elérni.

1. d osztály: Kovács Andrea osztályfőnök; 20 éve dolgozom pedagógusként. Napközis rendszerben fogunk dolgozni a párommal. Mint szülő és pedagógus, fontosnak tartom az óvoda-iskola átmenet megkönnyítését. Hiszem és vallom, hogyha a gyermek jól érzi magát az iskolában, akkor szívesen végzi el a feladatait. A jó hangulat és az összhang megteremtésének alapja a játék, a játékosság, ezért az átmeneti időszakot játékos feladatok köré építem majd. Mottóm: "Játszva tanulunk, tanulva játszunk!"

Tóth Norbert délutános tanító; 2011-ben kezdtem meg munkámat ebben az intézményben, mint napközis nevelő és egyházi ének szakos tanár. A következő tanévben a délutáni feladatok mellett, a készségtárgyakat tanítom majd, a rajzot, a technikát és az ének-zenét. Munkám során törekszem arra, hogy az óvodából érkezett, izgalommal teli kisgyermeket barátságos, szeretetteljes légkör fogadja, ahol élményszerűen sajátíthat el új ismereteket. Szeretném elérni azt is, hogy a tanulás mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is kellő figyelem jusson, színes és változatos programok szervezésével. Sok szeretettel és nagy bizakodással várok minden új kisgyermeket iskolánk közösségébe.

Szeretettel hívjuk és várjuk az elsősöket a Szegedi Kis István Református Általános Iskola alsó tagozatába!

Tételek: 1 - 20 / 78 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!