Újabb bravúros győzelemet aratott a BSzSK!


Tiszaújvárosba utazott a BSzSK pénteken este. A 9. győzelmet szerezte meg a csapatunk!

Tiszaújvárosi Phoenix KK - Békési SzSK: 77-86

A szalagavatók miatt igen kevesen kísértük a Gladiátorokat a soron következő bajnoki mérkőzésre. Gyakorlatilag egy autónyi szurkoló indult a csapat után. Polgári Ákos volt az élő GPS, s két "okostelefon" is segítette a megérkezésünket. Mi nem álltunk meg az M3-as Outletnél Polgárban, ahol a korábban induló kosarasok közül néhányan új cipőkhöz jutottak elég baráti áron. Mondhatni úttalan utakon- éppen kezdés előtt 5 perccel értünk a helyszínre. Volt egy kis kitérőnk a városon kívül is, de így láthattuk esti fényben a Tiszai Vegyi Kombinátot, ami gyönyörű! A kosárlabda csarnok is lenyűgöző volt. A helyi nézők száma nem haladta meg a mi hazai mérkőzésünkön résztvevőkét. Közvetlenül a csapat kispadja mögé ültünk, így szinte együtt lélegeztünk velük.
Az első negyedben kiegyenlített volt a hibázások száma. A tiszaújvárosi csapat a tőle megszokott egész pályás letámadást vetette be. Az eredmény az első 5 percben 3-4 pontos előnyt hozott számukra. Hamar időt kért Balog Vilmos, hogy kissé nyugtassa a csapatot. 21-18 lett az első negyed vége. A második negyedben a három bíró szerepet tévesztett. Gyakorlatilag következetlen fújásaik, meccsnéző és nem szituációt vizsgáló alapállásuk, bizonytalanságból fakadó rossz döntések miatt, a "békésieknek semmit nem engedünk" a hazaiaknak kedvezünk attitűd miatt- majdnem felálltunk, hogy otthagyjuk a mérkőzést. Ennek hangot is adtuk, nem halkan…

Félidőben borítékoltuk a vereségünket, mert ugyanazt a szituációt láttuk kibontakozni, mint amit Debrecenben éltünk át. A 47-41-es fordulás után azonban történt valami. Hosszú perceken át nem engedtük ki a kezünkből a meccset. Jó védekezéssel elértük, hogy egy negyed alatt csak 10 pontot tudott érvényesíteni a Phoenix: fordítottunk az álláson. 57-61 lett a 3. negyed vége. Összeálltunk fejben és valódi kosárlabdázást láthatott a csarnok! Egyre feszültebben próbálkozott az ellenfelünk, így sok hibával játszottak: jöhettek a büntetők, amit zömében érvényesítettünk is. Bravúros teljesítményt láthattunk Koma Dániel, Kovács Benedek, Solevic Nikola és Zsíros Gábor négyesétől. Nagyon hasznosak voltak a fiatalok is: Béres Nándor és Vámos László értékes pontokat szereztek.

Óriási volt az öröm a győzelem pillanatában! A tabella 3. helyén álló Tiszaújvárosi Phoenix KK-t megvertük az otthonában!


Koma D. 29/1
Kovács B. 15
Solevic N. 14/3
Zsíros G. 8/2
Béres N. 6
Krstic D. 6/5
Vámos L. 4
Csorba Sz. 2
Farkas G. 2

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!


Budafok ellen indulnak újabb bajnokira a Gladiátorok 2015. 02. 13-án.


Erdei K.
Fotó: Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!