Évnyitó közgyűlést tartottak az Ausztrál egyesületnél.


Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete pénteken a Dübögőben tartotta évindító közgyűlését, melyen határoztak az idei programról.

Közel nyolcvan fő gyűlt össze pénteken az egyesület vacsorával egybekötött közgyűlésére, ahol Juhász Zoltán elnök tartott beszámolót a tavalyi év eseményeiről és ismertette az idei programtervet.

Farkas László és Dr Balázs István elnökségi tagok az egyesület anyagi helyzetéről és ügyviteli módosításairól tartottak beszámolót.

Az eseményen megjelent Dr Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal vezetője és Izsó Gábor polgármester is.

Juhász Zoltán ismertetőjében elmondta, idén újra megpróbálják megszervezni karitatív akciójukat, melynek keretében egy fagylaltárusító akció bevételéből egy újraélesztéshez szükséges defibrillátort kívánnak vásárolni az egyesület nevében.

Tavaly ez jogi, technikai akadályokba ütközött

Szó esett arról is, hogy az egyesület delegációja áprilisban ismét Bécsbe látogat, az ott működő Ausztrál nagykövetségre, júniusban ismét világtalálkozót szerveznek Dánfokra és számos kulturális eseményen, többek között a Csabai Kolbászfesztiválon és a Madzagfalvi Napokon is részt kívánnak venni.

Az est folyamán egyhangúlag elnökségi taggá választották Várkonyi Tibor Elemért, aki az időközben gyulai alpolgármesterré választott Kónya Istvánt váltja az egyesület vezetésében.

Juhász Zoltán elnök számos támogatónak és egyesületi tagnak mondott köszönetet az eddigi önzetlen segítségért, kiemelten megköszönve Dr Kiss – Rigó László katolikus püspök és Barkász Sándor képviselő támogatását.

A közgyűlés zenés vacsorával zárult.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!