Pontokat hoztunk Mizséről


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Lajosmizse
A hétvégén elkezdődött a 2014/2015-ös tavaszi szezon az NBI/B-ben. Csapataink az első fordulóban Lajosmizsére utaztak pontszerzési reményekkel, mint kiderült sikerült is, juniorjaink elhozták a megérdemelt két pontot, míg a felnőtteknek sikerült egy pontot lopni a tabella 4. helyén álló hazaiaktól.

Juniorjaink az első percekben magukénak tudták a mérkőzés irányítását, azonban a 18. percig mondhatni elég kevés gól született 4-7 eredménnyel. A félidő végére azonban sikerült 5 gólos előnyre szert tennie a békésieknek. A második játékrészben, csak növelte előnyét csapatunk. Kihasználva a hazai csapat hibáit, gyors támadásokból sikerült gólokat szerezni, így a 45. percben már 12-26 volt a mérkőzés állása. Papp Bálint minden játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, végül 17-38-ra nyertek a fiúk.

Primavera Mizse KC - Békési FKC 17 - 38 (9-14)

BFKC: Anderlik Cs., Balán R., Földesi B., Gulyás E. 4, Kánya L. 5, Domokos I. 1, Karács M. 3, Felföldi M. 2, Szilágyi D. 4, Fedor B. 1, Teleki L. 4, Szőnyi P. 2, Brezowszki P. 7, Csige Z. 1, Juhász Á. 4.

Mizse legjobb dobói: Szajbert Zs. 8

Felnőttjeink nehezebben kezdték a mérkőzést, a 7. percben 4-1-re vezettek a hazaiak. A félidő közepén több hibát is ejtett csapatunk, amit kihasználva ellenfelünk a 10-5-re állították be az eredményt. A félidő további részében sikerült lefaragni a békési hátrányból, így a 30. perc végére 15-13 volt a mérkőzés állása. A második játékrészben sikerült tartani a 2-3 gólos hátrányt, majd az utolsó 10 percben sikerült ledolgozni a hátrányt. A vezetést nem sikerült egyszer sem átvenni, felváltva dobálták a gólokat a csapatok. A 28. percben 26-24-re vezetett ismét a Mizse, viszont sikerült kapott gól nélkül kiegyenlíteni az utolsó percekben. Így sikerült elhalászni egy pontot Lajosmizséről csapatunknak.

Primavera Mizse KC - Békési FKC 26 - 26 (15-13)

BFKC: Domokos D., Styop M., Balán R., Kopcsák J., Kovács A., Horvácki M. 2, Molnár S. 3, Cifra T. 9, Felföldi G., Polgár T. 3, Szilágyi D. 6, Kánya L. 3, Fedor B., Teleki L., Domokos I., Gazsó P.

Mizse legjobb dobói: Takács B. 7, Benke V. 5.

Kádas László (edző): "A látottak alapján igazságos döntetlen született. Idegenben minden pontnak megnő az értéke, ennek ellenére van bennem némi hiányérzet, mert több esetben a kezünkben volt a győzelem megszerzésének lehetősége."

Gratulálunk a csapatnak!

Következő fordulóban az Ózd csapatát fogadjuk február 14.-én (szombaton) 10 órától felnőtt, 12 órától pedig a junior mérkőzés Szeghalmon kerül majd megrendezésre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!