Pribojszki Mátyás Trió Békésen


A „Tavaszi Zenei Vitaminbomba” koncertsorozat harmadik fellépője a vidám blues zenét játszó Pribojszki Mátyás Trió lesz.

Az együttes frontembere a békéscsabai származású Pribojszki Mátyás, aki manapság az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában, itthon elsősorban a blues rajongók számára vált népszerűvé virtuóz zenei játékával. Az elmúlt húsz évben több kontinensen, mintegy harminc különböző országban lépett fel zenekaraival, állandó résztvevője európai blues fesztiváloknak. Pribojszki a nemzetközi közreműködések mellett a hazai könnyűzenei élet kiválóságaival, többek között Tóth Verával, Caramellel, Pély Barnabással, a KFT zenekarral vagy épp a Hobo Blues Banddel is játszott már együtt.

A művész több mint tíz éve hozta létre a jazz- és bluesmuzsikusokból álló Pribojszki Mátyás Band-et (a csapat tagjai Trióként is rendszeresen koncerteznek). A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, a már említett blues zene mellett a dallamos jazz és a dinamikus groove is jellemzi, sőt számaikban funky dallamok is felcsendülnek. A csapat népszerűségét fémjelzi, hogy "How many more" című, második nagylemezük már megjelenésekor, 2008-ban aranylemez lett.

A Pribojszki Mátyás Trió előzenekara a füzesgyarmati illetőségű K.I.E.Z. lesz, akik a blues-rock kevert műfajú stílusában mozognak otthonosan, repertoárjukat rögtönzött feldolgozások és saját szerzemények egyaránt színesítik.

Belépő: 1000, - Ft/fő, Békés Kártyával 500, - Ft/fő

A fergeteges hangulat garantált! Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!