Megvan a 10. győzelem!


A Budafok KK legyőzésével az 5. helyen stabilizálta helyét az NBI/B tabelláján a BSzSK!

A meccs az edző tollából: értékelés Balog Vilmostól.
Nehéz mérkőzésre, nagy küzdelemre számítottunk a tabella 11. helyén álló Budafok otthonában. Figyelmeztető jel volt, hogy bár eddig csak két győzelmet szerzett a házigazda, de egyik csapat sem tudta nagyon megverni őket. Saját bőrünkön is tapasztalhattuk Békésen, hogy szívósan, az utolsó percig küzd, hajt a Budafok. Az első mérkőzésen közel 20 ponttal is vezettünk ellenük, de a végén örülnünk kellett a néhány pontos győzelemnek.

Most sem történt ez másként, örülhettünk a 7 pontos sikernek.

Nagyon jól kezdett a hazai csapat, mi pedig nem találtuk a játék ritmusát. 3 perc alatt 11-3- ra elléptek tőlünk. Gyorsabban, pontosabban kosárlabdáztak ebben a szakaszban. Felkészültek a játékunkból, igen szigorúan védték a palánk alatti területet, nem tudtuk megjátszani a centereinket. Kinti dobásokra kényszerítettek bennünket, amelyek rendre kimaradtak. Időkéréssel igyekeztünk kibillenteni a Budafokot a játék ritmusából, ami sikerült is, lassan megkezdtük a felzárkózást. A negyed végére 17-16 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben sem változott sokat a játék képe, csak annyi történt, hogy a védekezésünk feljavult, így nem tudott a hazai csapat sem kosarat dobni, a pontszegény periódus végén 4 pontos hazai vezetéssel vonultak a csapatok pihenőre. Érdekessége az első félidőnek, hogy centereink összesen 4 pontot tudtak dobni ebben a szakaszban. Ez egyrészt dicséret a hazai csapat szervezett védekezésének, másrészt a Békés fegyelmezetlenségét is mutatja.

A nagyszünetben megbeszéltük a hibáinkat, rendeztük a sorokat. Zsíros, majd Kis Gergő beállása új színt, új lendületet vitt a játékunkba. Az ellenfél is kezdett fáradni, többet hibáztak támadásban, és a védekezésük sem volt már olyan pontos. Koma és Kovács egyre többször jutott labdához, szépen gyűjtögették a pontokat. Még néha elveszítettük a játék fonalát, még volt egy- egy szakasz, amikor a bedobóink túlvállalták magukat, de sikerült megtartanunk a kínkeservesen megszerzett néhány pontos előnyt. A végjátékban Koma büntetőinek köszönhetően tartani tudtuk az előnyünket, így 69-76- ot mutatott az eredményjelző a mérkőzés végét jelző dudaszónál.

Nem játszott jól ezen az estén a Békés, nem tudtuk a megszokott játékunkat játszani, de nagy értéke a csapatnak, hogy a második félidőben tudtunk váltani, tudtunk újítani a támadójátékunkban, amire már nem tudott reagálni a hazai csapat. Küzdeni tudásból, akaratból ismét jól vizsgáztak a játékosok, de a folytatásban nagyon figyelnünk kell a sikeres szériánk megtartásához, hogy helyén tudjuk kezelni az eredményeinket.

Győzelmünkkel stabilizáltuk a helyzetünket a tabella 4-5. helyén közvetlenül a Salgótarján és a Tiszaújváros mögött.

Következő mérkőzésünk időpontja megváltozott. Február 18- án szerdán 18.00 órakor fogadjuk a Szolnoki Olaj U23- as csapatát a Városi Sportcsarnokban.



Budafok KK – Békési SZSK 69 – 76 (17-16,13-10,17-24,22-26)

Jv: Gorka, Sentényi, Nepp

200 néző

Békés: Koma(15), Kovács(11), Krstic(18/3), Vámos(3/3), Farkas(5/3) Csere: Nagy Cs.(3/3), ZSÍROS(8/3), KIS(5/3), Babut, Csorba(2), Nagy Á., Solevic(6/3) Edzők: Balog V., Balog L.

Budafok legjobb dobói: Drevenka(27/6), Mészáros(10), Károly(11/3) — Bagyinka Zoltán és további 2 személy társaságában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!