Énekes István emlékversenyen a Surman Box Club


Kovács Kristóf és Surman Zoltán Jr. képviselte a Surman Box Clubot

2015. február 12-15 között került megrendezésre Budapesten az Énekes István ökölvívó emlékverseny. 34 egyesület 89 ifjúsági korú ökölvívója léphetett szorítóba a négy nap alatt. A Surman Box Clubot Kovács Kristóf 60kg-ban, míg Surman Zoltán Jr. 64kg-ban képviselték.

Sajnálatosan az elmúlt évekhez hasonlóan a sorsolásnál most sem pártolt mellénk a szerencse, mind két versenyzőnk a súlycsoportjának erősebbik ágára került és azon belül is, szinte azonnal az első számú kiemeltekkel találkoztak. A 60kg-os kategóriában Kristóf az első napon nem mérkőzött, mivel előnynyerő volt, viszont az éremért az első számú kiemelt Berki Krisztofer (Budapest, KSI) és Kiran Murat (Budapest, Madárfészek Akadémia) páros győztesével kellett meg mérkőznie. Papírforma alapján a KSI versenyzőjét vártuk győztesként, akivel már egyszer a tavalyi évben versenyzőnk találkozott és akkor megosztott pontozással a KSI versenyzője győzött. Viszont meglepetésre az a Kiran Murat győzedelmeskedett pontozással a találkozón, akit Surman Zoltán Jr. egy korábbi alkalommal legyőzött, így bizakodva vártuk a találkozót. Taktikai és technikai tervünk is maximálisan bejött. Versenyzőnk végig fölényben bunyózott ellenfelével és nem volt kétség a felől, hogy megnyeri a találkozót. Ennek ellenére meglepetésként ért minket, hogy a pontozási arány egy szorosabb helyzetet állapított meg, de így is mi örülhettünk, hiszen 2:1 arányban győzedelmeskedett Kovács Kristóf. Másnap a döntőbe jutásért a Nagykanizsai Botos András Akadémia versenyzőjével, Dernárecz Istvánnal találkozott Kristóf, akivel korábban már szintén megmérkőztek, és egy szoros mérkőzésen 2:1 arányban a kanizsai fiú győzött, amivel nem igazán értettünk egyet akkor. Ez a találkozó egy rendkívül "csúnya" mérkőzést hozott, hiszen ellenfelünk végig fogott, tolakodott, nyomakodott, így inkább egy birkózó mérkőzésre hasonlított jobban a két fiú ütközete, mintsem az ökölvívásra. Nagyon nehéz dolga volt versenyzőnknek, hiszen sokszor úgy éreztük, hogy nem csak ellenfelével, de a vezetőbíróval is meg kell küzdenie, mivel ellenfelünk rendszeresen elkövette az előbb említett szabálytalanságokat, ennek ellenére Kristófot intette két alkalommal is és innen sajnos már szinte lehetetlen volt nyerni, így egyhangú pontozással kapott ki versenyzőnk és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 64kg-ban Surman Zoltán Jr. már a 16 között ringbe lépett és azonnal azzal a Madárfészkes Kontrecz Márkkal, aki nem csak ennek a súlycsoportnak a legjobbja, de talán a korosztályban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. A Fiúk nagy lendülettel kezdtek azonnal, így Zoli is megpróbált azonnal a nálánál megszokottól sokkal, nagyobb lendülettel támadni. Sajnálatosan zavaró volt számára, hogy ellenfele fordított (balkezes) alapállású volt, majd később fordítgatta az alapállását, de egy véletlenszerű testütést összeszedett és a bíró számolni kényszerült. Ezt követően nem láttam érdemesnek a folytatást így feladtuk a mérkőzést.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!