U14-es régió döntő forduló Szegeden


U14-es csapataink tovább jutottak a Badó László régió döntőjében, az ősz óta tartó fordulókból. Hétvégén Szegeden léptek pályára a fiatalok, a régió döntő első fordulójában.

A nagyobb esélyekkel induló Békés NEKA I-es csapata remekül vette az akadályokat, annak ellenére, hogy több hibát is ejtettek a mérkőzéseken, mint az általában megszokott tőlük. Ám így is 27-17-re győzték le a hazai pályán szereplő Pick Vörösmarty csapatát, illetve a nap végén a Lajosmizsét majd 20 góllal sikerült megverniük.

A Békés NEKA II-es csapata reggel a Pick Kézilabda Zrt. csapatától igen nagy csatában sajnos egy góllal alulmaradt, pedig vezettek 3 gólokkal is a második játékrészben a békésiek, ám a végjátékban nem sikerült megtartani a vezetést. A nap második mérkőzésén a Kecskeméti SE I ellen szépen küzdöttek a gyerekek, viszont tudni kell, hogy a Kecskemét csak úgy mint a Békés I-es csapata eddig veretlen a bajnokságban.

Békési NEKA II - Pick Kézilabda Zrt. 19 - 20 (9-9)
Békési NEKA I - Pick Vörösmarty 27 - 17
Békési NEKA II - Kecskeméti SE I 14 - 23 (10-11)
Békési NEKA I . Mizse Kézilabda Club 31 - 13 (18-6)

Békés I: Takács Sz., Borbély I., Mándy T. 5, Varga G. 4, Dénes Á. 7, Szabó P. 8, Major M. 2, Szász B. 9, Kecskés B. 4, Baranyai M. 5, Ásós M., Vass E. 7, Magyar B. 6, Pacsika M, Csige N. 1.

Békés II: Horváth Z., Kádas B. 5, Kiss A., Temesvári G. 4, Kovács L., Varga L. 6, Kiss S. 3, Bernáth Sz. 9, Varga I. 2, Soltész D., Ötvös T. 3, Minya M. 1, Szabó Á.

- A "B" csapatunk a Pick Szeged ellen úgy gondolom, megérdemelte volna a pontokat, mivel a második félidőben 3 góllal is vezettünk, de egy-egy rossz döntés és a fizikális hátrány miatt nem sikerült pontot szerezni. A hozzáállással és az akarattal teljesen elégedett voltam minden mérkőzésen, igazi kis küzdős csapat. Az "A" csapatom egy jó Pick Vörösmartyt győzött le, magabiztosan nyertünk, de voltak olyan hibáink, amik eddig nem voltak jellemzőek, a csapat egyik lába még a sportbálba volt. Mindenesetre a győzelemnek örülök, Taktikailag jól felépítettük a csapatot, igaz sajnos betegségek is hátráltatják a csapatot, de így is megfelelő minőségű játékot sikerült hoznunk vasárnap.- mondta Papp Bálint, a két U14-es csapat edzője.

Február 21.-én szombaton lép majd ismét pályára mindkét csapatunk, még hozzá a Békés Városi Sportcsarnokban. A Badó László régió egyik legfontosabb mérkőzésére is sor kerül, még hozzá a Békés NEKA I a szintén eddig veretlen Kecskeméttel játszik majd a nap végén.


Hajrá Békés!



Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!