Öt békési a serdülő válogatottban


Február elején értesítést kapott egyesületünk, hogy több játékost is várnak, a február 16-17-én rendezett dabasi serdülő válogatott összetartáson. Nem volt egyszerű öt játékosunknak az edzőtábor, ugyanis vasárnap még az U14-es régió döntő fordulójában vettek részt Szegeden, majd hétfő reggel indulhattak is a fiúk Dabasra, mert délelőtt már edzésük volt.

Kiss Róbert, Vass Erik, Szabó Pál, Kecskés Bence és Szász Bálint egy teljesen más közegben is kipróbálhatta magát. Meg is kértük Szász Bálintot, hogy számoljon be nekünk, hogyan teltek napjaik Dabason.

- Most először voltatok válogatott összetartáson, hogy éreztétek magatokat a fiúkkal?
- Nagyon jól éreztük magunkat a csapattársaimmal ezalatt a két nap alatt. Kiváló körülmények között dolgozhattunk, ez mindannyiunknak új kihívást jelent. Jó volt jobban megismerkednünk más csapatok játékosaival és régi barátokkal találkozni.

- Milyenek voltak az edzések? Mérkőzést esetleg játszottatok valakivel?
- Két nap alatt kettő edzésen és egy edzőmérkőzésen vettünk részt. Ez az összetartás nem azért lett, hogy teljesen új formációkat tanuljunk, hanem, hogy mindenkit fel tudjanak mérni, hogy milyen egyénileg mind támadásban, mind védekezésben. Az első edzésünk átmozgató tréning volt hétfő délelőtt, ahol sok labdás páros feladatot hajtottunk végre. Ezt követően a dabasi serdülő csapat ellen játszottunk edzőmeccset. Kedd délelőtt pedig egyéni képzésen vettünk részt, ahol nagyon sok jó feladatot csináltunk.

- Előre láthatólag mi várható a válogatottal kapcsolatban? Mikor lesz a következő összetartás?
- Ha minden jól alakul és meghívást kapunk a következő összetartásra, akkor ott már csak egy 20 fős keret lesz. Pontos időpontot még nem tudunk, de március vége vagy április elejére várható.

Köszönjük a beszámolót, további sok sikert kívánunk játékosainknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!