A harmadik fordulóban is veretlenül a BFKC


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Algyő
Megjelent: 2015 Február 23. ( Hétfő ) 08:29
Módosítva: 2015 Február 24. ( Kedd ) 10:31
Hétvégén Algyőn lépett pályára felnőtt csapatunk a tavaszi szezon harmadik fordulójában. Nem ígérkezett könnyűnek a mérkőzés, az ősszel 6 góllal is vezetett csapatunk, ám végül itthon kikaptak 3 góllal.

Vendég góllal kezdődött a mérkőzés vasárnap este az algyői sportcsarnokban, a 11. percben 4-6-os állás után egy pár perces rövid zárlat után átvette a vezetést az Algyő. Persze ezt nem hagyta a békési gárda Cifra vezérletével visszavették 2 gólos előnyüket, amit sikerült megtartani a félidő végéig, ugyanis az utolsó percben Domokos Dusán a békési kapuban megfogta a harmadik hétméterest is. Így a 30 perc eltelte után 14-16-os eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész elején, mintha a békésiek az öltözőben ragadtak volna, amit sajnos a hazai pályán játszó frissebbnek tűnő Algyő ki is használt és átvette a vezetést (7.perc: 20-8). Kádas László ekkor időt kért, rendezte sorait a csapatunk és pár perc múlva, már ismét békési kézben volt a vezetés (14. perc: 21-22). Az izgalmas végjátékban hol itt, hol ott volt az egy-egy gólos vezetés. Végül az utolsó 15 másodpercben csapatunk támadhatott 29-30-as eredménynél, a hazaik egész pályás letámadásra jöttek fel, Domokos Dusánnál volt a labda, aki mivel nem tudott senkinek sem passzolni végig vezette a labdát a pályán és góllal fejezte be a mérkőzést a békési szurkolók örömére. Nem volt véletlen az ünneplés a békésiek részéről, az ősszel elvesztett pontokat most visszavették a fiúk, illetve jelenleg a 7. helyen állnak a fiúk pont egyenlőségben az 5-6. helyen álló Kecskeméttel és Algyővel.

FKSE-Algyő - Békési FKC 29 - 31 (14-16)

BFKC: Domokos D. 1, Styop M., Balán R., Szilágyi D. 4, Kopcsák J., Kovács A. 5, Horvácki M. 5, Molnár S., Cifra T. 12, Felföldi G., Polgár T. 1, Kánya L., Horváth D. 3, Fedor B., Domokos I., Gazsó P.

Algyő legjobb dobói: Valaczkai A. 7, Kocsis L. 6.

Kádas László (edző): "Hatalmas küzdelemben, a második félidő elejét leszámítva végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!"

Gratulálunk csapatunknak!

Február 28.-án (szombaton) 18 órától itthon lép pályára csapatunk a Füzesabony ellen. Az ősszel döntetlent játszottak a fiúk idegenben, ismételten itt a lehetőség a javításra. A tavasszal szépen menetelnek a fiúk, 2 győzelemmel, 1 döntetlennel.

Szurkoljunk együtt a hétvégén csapatunknak, az újabb két pont megszerzésért!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!