U9-es forduló Békésen


Helyszin: Városi Sportcsarnok
A szombat délelőtt is kézilabdával telt a békési Városi Sportcsarnokban. A kisiskolás bajnokság csapatai vették birtokba a pályát. Három mérkőzés várt a nap folyamán a békésiekre.

A nap első mérkőzését a Békési FKC a Békéscsaba DKSE ellen kezdte. Végig vezetve, tartva az 1-2 gólos előnyt az első játékrészben, a félidő végére 7-5 volt az eredmény. A második félidőben a fonalat elkapva, maga mögé parancsolta a csabaiakat a békés, büntető dobásokat is védve, végül 1 gólt szerzett csak a békési csapat a játékrészben, így 15-6-ra nyert a BFKC. A második mérkőzése a gyerekeknek kiélezettebbre sikerült a Kecskemét ellen. Igaz az első játékrészben jelentős 6 gólos előnyre tettek szert a fiúk, viszont a második félidőben felváltva estek a gólok, sőt a mérkőzés utolsó 3 percében, nem született hazai gól, azonban így is nyerni tudtak. A harmadik mérkőzésén a Békés szinte megállíthatatlan volt, A Kiskunhalas csapatának esélyt sem adva, végig meneteltek a gyerekek, ez a 24-2-es eredményből is látszik.

Békési FKC - Békéscsaba DKSE 15 - 6 (7-5)
Békési FKC - Hírös SN Kft. 19-15 (10-4)
Békési FKC - Kiskunhalas UKSE 24 - 2 (13-1)

BFKC: Vizsnyiczai M. 3, Nagy G., Szabó G. 3, Beinschródt E. 6, Kriszta D. 4, Braun J. 4, Nagy Z. 8, Kádas V. 8, Vidovanyecz M. 1, Dihen M. 3, Kádas N. 16, Gazsó P. 2

Gazsó György (edző): "A csabaiak ellen álmosan kezdtük az első félidőt, ez az eredményből is látszódott, viszont a második félidőben sikerült jó védekezésből gyors gólokat szereznünk. A második mérkőzés a Hírös ellen volt a nap legnehezebb meccse, ez a csapata a Bács megyében a csapatokat sorra veri, mi partyban volt vele végig és sikerült legyőznünk őket, jó védekezéssel és gyors támadásokkal. A Kiskunhalas ellen főként a fiatalabbakat játszattam, csak a kötelező 5 percet voltak pályán a többiek, a Halas csak most kezdte még bontogatni szárnyait. Kádas Nándort dicséret illeti, mind a három mérkőzésen hibátlanul teljesített."


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!