U12-eseink első helyen jutottak tovább


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Újkígyós
Hétvégén a Badó László régió A csoportjának utolsó fordulóit játszotta Újkígyóson U12-es csapatunk. Már a forduló előtt úgy nézett ki, hogy a Békés nem hagyja előnyét veszni a tabellán és az első helyen megy majd tovább a régió döntőbe.

Az első mérkőzésen a Szentes ellen szinte lehetetlen volt a pontvesztés, jól védekezésből gyors támadásokkal szép gólokat szereztek a gyerekek, amivel a félidőre már jelentős előnyt tudhattak magukévá (2-11). A második játékrész sem hozott különösebb meglepetést, az első félidő lendületét tovább víve végül, 5-23-ra nyert a Békés.

Délután a Pick Vörösmarty csapata ellen léptek pályára a fiúk. A tiszapartiak a második helyen álltak a tabellán, azonban hiába nyertek volna, akkor is a Békés NEKA marad a tabella élén. Egy nagyon szoros, szívós mérkőzést láthattak az Újkígyóson kilátogató nézők. Felváltva estek a gólok, amiből az első 20 perc végére a Békés jött ki jobban egy góllal. A második játékrészt jól kezdte viszont a szeged és 8-9-re átvették a vezetést. Egyből jött a békési válasz, azonban nem sikerült megfordítani a meccs állását. A meccs hajrájában sokkal jobban összpontosított a Békés, kihasználva a Pick dekoncentráltságát Temesvári Gábor vezérletével sikerült egy 7-1-es etappal zárni a mérkőzést fiainknak, így végül 16-13-ra nyertek. Ezzel veretlenül zárták a Badó László régió "A" csoportjának mérkőzéseit a fiúk.

Szentesi Párducok - Békés NEKA 5 - 23 (2-11)
Békés NEKA - Pick Vörösmarty 16 - 13 (7-6)

BFKC: Borbély I., Temesvári G. 13, Kiss A. 6, Kiss M. 1, Hegedűs F., Kovács L. 6, Minya M. 1, Soltész D. 3, Szabó Á. 2, Varga I. 6, Vidovenyecz B, Tóth T.

Edző: Döge Sándor

Gratulálunk a csapatnak, reméljük a rájátszásban is hasonlóan jó formában lesz a csapat!

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!