Fölényes békési győzelem


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Mezőkövesd
Pénteken az NBI/B-s bajnokság 19. fordulójában csapatunk Mezőkövesdre utazott. A tabella legalsó fokán álló csapat készült a pénteki rangadóra.

Nehezen kezdődött a mérkőzés a vendégek oldaláról nézve. Kádas László a 4. percben 5-2-es eredmény mellett időt is kért. Miután felébredt és rendezte sorait a Békési FKC sikerült a 11. percben beérni a hazaiakat (6-6). A következő 5 percben felváltva estek gólok, míg nem a 15. percben már 9-11-es eredmény mellett, a Kövesd időt kért. Azonban az időkéréssel nem tudták a békési iramot visszavenni, ugyanis a 24. percben már 11-18-at mutatott az eredményjelző. A félidő végén 7 gólos előnnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben ismét a Békés jobban kapta el a fonalat, míg végül sikerült 10 gólos győzelemmel zárni a péntek esti túrát. Ami azt jelenti, hogy a gólkülönbségek által csapatunk a 6. helyre kúszott fel a tabellán. Pont egyenlőségben továbbá is az előtte álló Kecskeméttel és a 7. helyen álló Algyővel.

Mezőkövesdi KC U23–Békési FKC 30–40 (15–22)

BFKC: Domokos D. – SZILÁGYI D. 6, Kopcsák J., Cifra T. 5 (1), Kánya L. 3, Polgár T. , MOLNÁR S. 6 (1). Csere: STYOP M., Balán R. (kapusok), KOVÁCS A. 11, Horvácki M. 3, HORVÁTH D. 6, Gazsó P., Fedor B., Felföldi G., Domokos I.

A Mezőkövesd legjobb góldobói: Kovács P. 10 (3), Kovács B. 9.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2.

Kádas László: "Gratulálok a csapatnak, hiszen egy jól felkészült ellenfelet győztünk le, fontos két pontot szerezve ezzel."

A következő fordulóban itthon lépnek pályára csapataink a Balassagyarmat ellen. Március 21.-én (szombat) várunk Mindenkit 16 órától junior és 18 órától felnőtt csapatunk mérkőzésére.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!