Szépíró szegedi-sek


„…ha a technika elsodorja is a kézírást az életünkből, az még művészetként tovább élhet.” (Umberto Eco)

A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákjai közül ebben a tanévben is közel százan neveztek be a IV. Országos Szépíró Verseny iskolai fordulójára, melyet öt korcsoportban rendeztek meg, a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács és a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére.

A szervezők célja a verseny létrehozásával, hogy felhívják a figyelmet a kézírás fontosságára, valamint lehetőséget biztosítsanak a sajátos nevelési igényű, és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek tehetséggondozására.

A színvonalas műsorokkal gazdagított megyei döntőnek idén Füzesgyarmaton, a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont, ahol a következő tanulók képviselhették az iskolát:

Egeresi Roland, Kis Krisztián, Veres Veronika 2.o.

Mezei Anett, Nagy Levente, Rakovics Eliza 4.o.

Czövek Bianka, Hati Bianka, Kovács Mercédesz 5.o.

Oláh Anita, Kovács Enikő 7.o.

Bíró Anita 8.o.

Kerepeczki Szabolcs 9.o. Kalogeropoulou Mónika, Takács Tamás 11.o.

A megyei megmérettetésen résztvevő diákok közül, Mezei Anett, Czövek Bianka, Oláh Anita és Bíró Anita szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően továbbjutottak a fővárosi megmérettetésre, amelyet április 18-án rendeznek!

Sok sikert kívánnak nekik a gyermekeket felkészítő tanítók, tanárok, a fejlesztő és gyógypedagógusok, akiknek köszönet munkájukért!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!