Hétvégi gyerekbajnokságok


Hétről hétre utaznak U12-es és U14-es csapataink a gyermekbajnokságok soron következő fordulóira, így történt ez hétvégén is.

Az U12-es korosztály, a Badó László régió döntőjének első fordulóján vett részt Szegeden. Jól kezdett csapatunk a Kecskemétiek ellen, ám a félidő végére nem tudhattak magunkénak 3 gólnál nagyobb előnyt. A szünetről visszajőve a második játékrészben nagyon jól összeállt a védekezés és gyors gólokat is tudtak szerezni a fiúk, amivel könnyen növelték előnyüket. A mérkőzés végére 22-9-t mutatott az eredményjelző.
A második mérkőzést a Pick Kézilabda Zrt. I-es csapatával játszották a fiúk, az első gólt a tiszapartiak szerezték, amire sorozatban 3 góllal válaszoltak a békésiek. A félidő közepén azonban beragadtak kicsit, és átvette a vezetést a Pick. Az első játékrészben továbbá felváltva estek a gólok. Kiélezetten kezdődött a második félidő, azonban a hajrában, kihasználta csapatunk hibáit a Pick és 4 góllal nyerni tudtak. Így jelenleg megelőzte a Szeged csapatunkat a tabella élén, a második helyre csúsztak a fiúk, de van még egy forduló.

Békés NEKA - Kecskemét SI I 22 - 9 (7-4)
Békés NEKA - Pick Zrt I. 15 - 19 (8-9)

Békés: Borbély I. 2, Kiss A. 7, Varga I. 3, Kovács L. 5, Temesvári G. 12, Hegedűs F., Soltész D. 2, Vidovenyecz B., Kiss M., Minya M., Szabó Á. 4, Tóth T.
Edző: Döge Sándor

Az U14-eseknél vége a régió döntőnek, a Békés NEKA I-es csapata tovább jutott az elődöntőbe. Míg a Békés NEKa II-es csapata jelenleg a régió döntőből azokkal a csapatokkal játszik, akik nem jutottak tovább. Szombaton két mérkőzést játszottak a fiúk, mondhatni elég tartalékosan álltak ki a fiúk 7 fővel. A Kecskemét ellen jelentős előnyt sikerült már szerezniük az első félidőben, amit a második játékrészben csak tovább növeltek, végül 13-26-ra nyert csapatunk. Az Újkígyós ellen viszont egy nagyon szoros mérkőzésen végül 4 góllal alul maradtak a fiúk.

Kecskeméti SI II - Békés NEKA II 13 - 26 (5-12)
Újkígyósi KC - Békés NEKA II 25 - 21 (13-12)

Békés: Horváth Z., Kádas B. 2, Baji G. 9, Varga L. 9, Kiss S. 7, Bernáth Sz. 4, Ötvös T. 15
Edző: Papp Bálint.

Gratulálunk utánpótlás csapatainknak!

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!