A papírforma teljesült, jobb volt az FTC


Szombaton a Békési FKC csapatai a 21. fordulóban a FTC otthonába utaztak pontszerzések reményében. Örömünkre szolgál, hogy fiataljainknak, ez sikerült is. Az őszi hazai vereség után idegenben végig vezetve 21-26-os eredménnyel begyűjtötték újabb két pontjukat.

Sajnos a pontszerzés már nem mondható el felnőtt csapatunkról, azonban egy nagyon kemény első félidőt a magáénak tudhat felnőtt csapatunk is. Az első perctől kezdve kemény és harcos védekezést láthattunk a pályán mindkét csapat oldaláról. Ennek volt köszönhető, hogy a 16. percben még csak 4-4-et mutatott az eredményjelző. Ezután többet hibázott a hazai gárda, így sikerült 3 gólra ellépnie csapatunknak, azonban nem sokáig sikerült ezt megtartani. Egy 6-0-s etappal fordított perceken belül az FTC. Így alakult ki félidőre a 14-10-es eredmény. A második játékrészben a félidő feléig sajnos nem sikerült ledolgozni a hátrányt, illetve a végjátékban a pestiek bebiztosították győzelmüket, a békési hibákat góllá értékesítették. Így végül 29-21-es magabiztos Fradi győzelemmel zárult a forduló.

FTC–Békési FKC 29–21 (14–10)

BFKC:
Domokos D. – Szilágyi D. 3, Cifra 4 (2), Kovács A. 3, Horvácki 6, Horváth D. 1, Molnár S. 2. Csere: Styop, Balán (kapusok), Kopcsák, Kánya 2, Polgár T., Brezowski, Gazsó, Felföldi M., Domokos I. Edző: Kádas László.

FTC legjobb góldobói: Pozsgai 8, Márkus 6 (3).

Kádas László: – Voltak nagyon jó szakaszai a mérkőzésnek, amikor jó ritmusban, kevés hibával játszottunk. A sorsdöntő szituációkban sajnos hibáztunk, így a Ferencváros megérdemelten győzött. Gratulálok a juniorok idegenbeli győzelméhez, amellyel nagy lépést tettünk a bajnoki címvédés felé.

Következő mérkőzésünk hazai vizeken április 11.-én (szombaton) lesz a KTE-Kisokos ellen. A megszokott időpontokban 16 órától juniorjaink, míg 18 órától a felnőtt csapatunk lép majd pályára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!