Értékes junior győzelem


Helyszin: Budapest
Juniorjaink, csak úgy, mint a felnőtt csapat az FTC otthonába látogatott a hétvégén. Az ősszel egy gólos vereséget szenvedtek a fiatalok hazai pályán, így a visszavágó Pesten értékes pontokat hordozott magával szombaton.

Jól indult a mérkőzés békési oldalról tekintve, a 7. percben 1-4 volt a mérkőzés állása. Azonban várható volt, hogy ez nem marad így. A hazaiak mindent megtettek a győzelemért, sikerült feljönniük a 18. percben 6-7-re, viszont nem tudtak közelebb kerülni egy gólnál a békésiekhez. Kánya vezérletével az első félidőt 9-11-es eredmény mellett zárták. A második játékrész elején felváltva estek a gólok, majd a 10. perctől kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel sikerült egy 2-7-es etappal 5 gólos előnyre szert tenni. Amit végül a mérkőzés végéig tartani tudtak a fiúk. Ezzel a győzelemmel, mondhatni 4 pontot szerzett csapatunk, visszavágva az őszi vereségért. Illetve egy lépcső fokkal még közelebb lépve a bajnoki cím megőrzése felé, jelenleg 5 pont előnnyel vezetik a fiúk a tabellát.

FTC - Békési FKC 21 - 26 (9-11)

BFKC: Styop M., Balán R., Földesi B., Gulyás E. 1, Szilágyi D. 4, Domokos I., Brezowszki P. 1, Kánya L. 10, Teleki L. 4, Vass E., Szász B., Kecskés B., Karács M., Szőnyi P., Szudár Cs., Felföldi M.

FTC legjobb dobói: Nagy B. 6, Hadobás B. 5

Papp Bálint (edző): "Nagyon fontos idegenbeli küzdelmet láthattunk a pályán, ahol sikerült igazi csapatként, egymásért harcolva játszani. A jó védekezés és a Styop, Balán kapus páros jó teljesítménye alapot adott a mérkőzésnek. Emellé Kánya László vezérletével remek támadásbeli megoldások párosultak. Nagy lépést tettünk kitűzött célunk felé ezzel a győzelemmel. Gratulálok a csapatnak!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!