Sikerek az U14-es Országos Elődöntőben


Vasárnap Gödöllően a GEAC csarnokban lépett pályára U14-es csapatunk Papp Bálint edző vezérletével. A fiatalok bejutottak a Gyerekbajnokság Országos Elődöntőjébe. Sajnos a kiírás szerint a három játék napból egyik se Békésen kerül megrendezésre. Két mérkőzés várt a csapatra még hozzá a Gyömrő és a Főnix ISE csapata ellen.

Mondhatni mindkét mérkőzést könnyed sikerrel vették a fiúk. A Főnix csapata ellen már az első pár percben látszódott, hogy kézbe vette a Békés NEKA az irányítást. A 15. percben már 6-13-t mutatott az eredményjelző, végül félidőben 7-14-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben sem tudott közelebb kerülni a Főnix csapatunkhoz, végül 14-26-ra nyertek. A második mérkőzést a Gyömrővel játszották a fiúk. Itt is a lendületes kezdés által 2-7 volt a meccs állása a 15. percben, amit csak növeltek még a félidő végére 3-11-re. Második játékrészben Papp Bálint lehetőséget biztosított ismét minden játékosának, akik belekezdtek a gólgyártásba, így végül 9-26-os győzelemmel jelenleg 12 ponttal a tabella élén állnak a fiúk. Viszont pontegyenlőségben vannak a Dabas csapatával, akivel április 18-án szombaton mérkőznek majd meg.

Főnix ISE - Békés NEKA 14 - 26 (7-14)
Gyömrő VSK - Békés NEKA 9 - 26 (3-11)

Békés: Takács Sz., Borbély I., Mándy T. 6, Pacsika M., Dénes Á. 5, Szabó P. 7, Baranyai M. 2, Major M. 5, Szász B. 7, Kecskés B. 5, Vass E. 8, Ásós M., Magyar B., Hári B. 4, Kiss R. 3.

Papp Bálint (edző): "Gratulálok a csapatnak, az Országos Elődöntőben vagyunk már. Sikerült két győzelemmel zárnunk a vasárnapot.Okosan, ügyesen kézilabdáztak a fiúk. Egyre jobban csapatként működünk, mindenki kiveszi a részét a gólszerzésekben is. Folytatjuk a munkát hétről hétre, hogy elérjük kitűzött célunkat az országos döntőben."

Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!