Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor gitárvirtuózok Békésen


Áprilisban folytatódik a Tavaszi Zenei Vitaminbomba elnevezésű koncertsorozat a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, ami ismét a Cseh Tamás Program támogatásának keretében jön létre.

Az április 18-n (szombat) 20 órakor kezdődő műsor sztárvendége ezúttal a Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor alkotta duó lesz.

A páros együttműködése nagyjából tizenöt évvel ezelőttre nyúlik vissza, előbb egy televíziós műsor, majd egy klubzenélés apropóján: a két gitáros túlnyomórészt latin dalok improvizációjával nyűgözte le közönségét. A különböző fesztiválfellépések során érlelődött meg a zenészekben a gondolat egy közös album létrehozására. A 2001-es évben felvett, Latin című anyagra már saját szerzemények kerültek, ugyanakkor a rögtönzés a stúdiófelvételek alkalmával is jelentős szerepet játszott. A duó a lemez elkészítése erejéig ütőhangszerekkel (Szentmihályi "Michel" Gábor) és basszusgitárral (Papesch Péter) egészült ki. Az instrumentális album népszerűségét jól mutatja, hogy fél éven belül aranylemez vált belőle.

Ezen az óriási sikeren fellelkesülve a duó az elkövetkezendő három éven belül – a korábbi segítőik társaságában – újabb két albumot készített el, melyeken stílusuk egyre bővült: a könnyed, játékos muzsikák mellett líraibb, melankolikusabb dalok vagy épphogy sodró lendületű zenei témák színesítették a már megszokott hangzásvilágot. Negyedik albumukat pedig kettős lemezbemutató koncert követte a 2008-as esztendőben.

A becenevükön Tibuszként és Totyaként emlegetett művészek az eltelt évek során olyan nívós helyeken léptek fel, mint példának okáért a Budapest Kongresszusi Központ vagy a Művészetek Palotája, minden alkalommal zsúfolásig megtelt nézőtér előtt. Reméljük, nem lesz ez másként áprilisi rendezvényünkön sem. Tátrai Tibor & Szűcs Antal Gábor koncertjének felvezetője Illyés Joci műsora lesz, aki a blues és a rockzene területén egyaránt otthonosan mozog, improvizatív játéka így tökéletesen illeszkedik majd az est hangulatához, melyre minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk.

Belépő: 1500, - Ft/fő, Békés Kártyával 1000, - Ft/fő

Minden zenekedvelőt szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!