Internet Fiesta - Őseink nyomában


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2015. március 19. és 26. között került sor országosan az Internet Fiestára, melyhez könyvtárunk is csatlakozott.

Az idei évben a központi téma – környezetünk és családunk az interneten – lehetőséget kínált arra, hogy népszerűsítsük az internet nyújtotta lehetőségeket a szűkebb és tágabb környezet megismerésére előadásokkal, játékokkal.

A rendezvénysorozat keretében 2015. 03. 26-án, csütörtökön a könyvtár olvasótermében Őseink nyomában címmel családfakutatásról hallott előadást az érdeklődő közönség. Az előadó, Gurzó Klára segéd levéltáros szólt a családfakutatás hagyományos és modern eszközeiről, megosztotta az évek során szerzett tapasztalatait és mindenkit biztatott saját családfa elkészítésére, az ősök, rokonok felkutatására. Fontos, hogy ismerjük gyökereinket, hogy honnan származunk, mondta. A résztvevők a B. Szabó Család elkészült, 3 méteres családfáját is megtekinthették.

Könyvtárunk a pozitív visszajelzések és érdeklődők hatására folytatni szeretné a témában az előadásokat és később tervezi gyakorló alkalmak szervezését.

Tételek: 1 - 20 / 59 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!