Győzelem került a húsvéti kosárba!


Óriási győzelmet aratott a BSzSK!

Az alapszakasz utolsó mérkőzését a Konecranes-Salgótarjáni KSE csapatával vívta. Húsvét vasárnap fogadtuk azt az ellenfelet, akiktől idegenben 90-76-os vereséget szenvedtünk. Az esélylatolgatások inkább az A csoportra pályázó salgótarjáni csapat győzelméről szóltak. Ettől függetlenül a GU ismét megrendezte a mérkőzés napján a tavaszköszöntő összetartását. A mulatság délszláv hangulatát és jellegét, az eseményen megjelenő szerb kosárlabdázókon kívül, a grillrácson sülő cevap-plejskavica húsok illata teremtette meg. Ezután mindenki átvonult a sportcsarnokba szurkolni békési kosárlabdázás történelmi idényének zárómérkőzésére. Az NB I./B Keleti csoportjának meglepetés csapata lett a BSzSK. A tabellán 5. helyen zárta az alapszakaszt az újonc együttesünk. Ezt az eredményt úgy érhettük el, hogy 7 hazai és 6 idegenbeli győzelmet arattunk. Paraszthajszál híja volt annak, hogy a legjobb 4 közé kerüljünk! Ha a tegnapi fegyelmezett csapatmunkát felidézem, akkor azt mondhatom, hogy sikerrel zárta az alapszakaszt a BSzSK. Erről elnökünk,Erdei Ferenc így nyilatkozott:
" Sok mérkőzés és nagy csaták vannak mögöttünk. Az elképzeléseinket felülmúlva szerepeltünk újoncként, kis csapatként, első "áldozóként" a nagyok játékában. Büszkén mondhatom, Ti vagytok az NBI./B keleti csoportjának meglepetés csapata. Senki nem várta, hogy Békés össze tud állítani egy ütőképes gárdát és senki nem gondolta, hogy egy Vásárhelyet, egy TF-et oda-vissza, egy Tiszaújvárost idegenben verni fogunk. Voltak az alapszakaszban zsörtölődésre okot adó vereségeink, mint a Kaszások elleni oda-vissza vagy a Tiszaújváros elleni itthoni meccs. Sokszor kaptunk pofont amiatt, hogy a játékvezetők is az újoncként kezeltek. Gratulálok az edzőknek és csapatnak. Köszönet a támogatóinknak, szurkolóinknak!"
A vasárnapi mérkőzésen a csapatunk összeállt: fejben és szívben egyaránt. Az első negyedben ugyan 6-7 percig stabilan vezetett a Salgótarján, de ezt a meccs hátralévő részében, csak a Békés mondhatta el. Nagyon kemény védekezéssel harcolt mindkét csapat. Ezt Balog Lajos így fogalmazta meg:
"A palánk alatti munkában kiugróan jól teljesítettünk. A lepattanókat megszerezve ezen a mérkőzésen rendre mi szereztünk pontot. Nagyon értékes munkát végzett Csorba , Koma, Kovács."
Az első félidőben a játékvezetés többször hozott olyan ítéletet, amire a GU hangos nemtetszéssel reagált. Azt hiszem ez is segített abban, hogy a második félidőben már jogos ítéletek születtek. Szépségdíjas megoldásokkal egyre nagyobb előnyhöz jutott a BSzSK. Mindenki tombolt egy-egy akciónknál. Solevic, Krstic és Kis trojkái ellen nem tudtak mit tenni az egyre idegesebben játszó ellenfeleink. Béres Nándi és Farkas Geri is megkapta a közönség elismerését. Összességében azt mondhatom, hogy örömjátékot nézhettünk végig. Öröm volt, mert a tudásuk legjavát hozták a szurkolókkal tömött csarnok előtt!
Gratulálni az U 21-es csapatunknak is lehet, hiszen ők is győztek: 104 – 77-re! Ezzel 7. helyen zárták az alapszakaszt!
Az alapszakasz teljes értékelését Balog Vilmos (sikeredző!!) fogja majd átnyújtani. Most örüljünk és ünnepeljünk!

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

BSZsK - Konecranes-Salgótarjáni KSE: 79 – 70
(28-24; 17-14; 12-16; 22-16)
Jv.: Sallai I., Gergely Cs., Lengyel Á.
Kom.: dr. Gincsai J.

Krstic D.: 20/9;
Kovács B.: 6;
Koma D.: 15;
Béres N.: 10;
Farkas G.: 4;

Kis G.: 3/3;
Solevic N.: 19/12;
Dan-Ioan B.: 2;
Csorba Sz., Vámos L., Zsíros G., Bere M.

Erdei K.

Fotó: Pusztai Gábor- sportphoto.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!