Szem ne maradjon szárazon!


Forrás: Levendula Patika
Megjelent: 2015 Április 10. ( Péntek ) 10:18
Módosítva: 2015 Április 12. ( Vasárnap ) 17:10
Cikksorozatunk szerzője Dr Nagy Ádám gyógyszerész és Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Napjainkban a lakosság nagy hányada szorul szemészeti szerekkel történő kezelésre. Az éles zavartalan látás szempontjából fontos, hogy szemünk egészséges, kórokozóktól, idegen testtől mentes legyen!

Ezt azonban könnyen felboríthatja valamilyen külső hatás, ugyanis a szemet, a szervezet egyik bejutási kapujának is tekinthetjük. (szembe jön velünk a probléma) A diagnózis szempontjából fontos eldöntenünk, hogy milyen eredetű a probléma.

Az emberek legnagyobb részét, főleg az idősek és a változó korban lévő nőket érinti a száraz szem szindróma, hiszen ekkor a könnytermelődés csökken. Oka azonban egészen banális is lehet, kialvatlanság, száraz levegő, por, dohányzás, túlzott TV-zés, megerőltetés.

Pótlásuk műkönnyel történhet, naponta akár többször is. Ez megszünteti a szem vörösségét, az égő érzést, amit ilyenkor tapasztalunk. Kerüljük az érösszehúzó hatású szemcseppek használatát, mert tartós használatuk nem csak a szaruhártyát károsítja, hanem a szem ellenállóképességét is csökkenti a kórokozókkal szemben.

Ha viszketés is a tünetek közé sorolható, akkor nagy valószínűséggel allergiáról beszélhetünk, ha pedig fokozott váladékképzés figyelhető meg, ami lehet akár víztiszta, akár sűrű és zöldes-sárgás, akkor fertőzésről van szó, amivel orvoshoz kell fordulni!

Nézzen szembe gyógyszerészével és kérjen segítséget!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!