Ételek hajdinával, kölessel a Bio-konyha szakkörön


Ebben a hónapban a Bio-konyha szakkörön a hajdinával és kölessel ismerkedünk meg.
A köles gyomrunk egyik legjobb gyógyszere, hiszen könnyen emészthető és magas rosttartalmának köszönhetően okosan tesszük, ha egész évben rendszeresen beépítjük az étrendünkbe. Mivel nem tartalmaz glutént, liszt-, sőt a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A hajdina szintén rendkívül értékes élelmiszer, a szénhidrát-, a fehérje-, az ásványi anyag-, a vitamin- és a rosttartalma miatt egyaránt. Hajdinából szinte minden olyan étel elkészíthető, amihez egyébként szokásosan hántolatlan rizst használunk. Köretként, kásaként önálló ételként is fogyasztható, lisztjét pedig kenyérsütéshez, tésztákhoz, süteményekhez is alkalmazhatjuk. Salátába, krémlevesekbe, továbbá fasírtok elkészítéséhez is használhatjuk. A szakkört ezúttal is Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök vezeti. A részvétel ingyenes!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!