Újabb két pontot gyűjtött a BFKC


A 23. fordulóban a Békési FKC csapatai Törökszentmiklósra utaztak. Rendhagyó módon juniorjaink este 8 órától léptek pályára a felnőtt mérkőzés után.

Felnőtt csapatunk remekül kezdte a mérkőzést, a 9. percben Domokos a kapuban hétméterest is fogott, így a 12. percben már 2-5 volt a meccs állása. A jó kezdés után többet is hibázott a csapat támadásban, amit a hazaiak ki is használtak, így a 18. percben már 7-7-re zárkóztak fel. Ekkor Kádas László időt kért és rendezte sorait, ami 7-10-es állást eredményezett Horvácki góljaival. A félidő végére viszont ismét sikerült felzárkóznia a Törökszentmiklósnak, így 13-13-t mutatott az eredményjelző a szünetben. Jól sikerült kezdeni a második félidőt a 10. percben már ismét három gólos előnyt tudhatott magának a Békés. Azonban használt a hazai időkérés, kihasználva a békési hibákat a 48. percre megfordították a meccs állását 22-21. Ezután felváltva voltak jobb szériái a csapatoknak végjátékban, amiből végül a Békési FKC jött ki jobban és gyűjtötte be az újabb két pontot.

Arago Törökszentmiklósi KE–Békési FKC 25–26 (13–13)

Békés: DOMOKOS D. – Szilágyi D. 1, Cifra 5 (2), Kánya 2, KOPCSÁK, Polgár T., Molnár S. 3 (1). Csere: Balán, Styop (kapusok), HORVÁCKI 10, Felföldi, Horváth D. 1, KOVÁCS A. 4, Gazsó, Domokos I., Murányi.

A Törökszentmiklós legjobb góldobói: Forgács 6, Horváth Sz. 5 (1), Gellei 5.

Kádas László: – A döntő szituációkban többször jó döntést hoztunk, ezzel sikerült a minimális különbségű győzelmet kiharcolni. Gratulálok a csapatnak a nagyszerű küzdőszellemhez.

A következő fordulóban hazai vizeken lép majd pályára csapatunk április 25.-én, még hozzá a már matematikailag is bajnok Eger ellen.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!