Bravúros egy pont a bajnoktól


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Tegnap a 2014/2015 szezon NBI/B már bajnok csapatát fogadta a Békés. Meglepetések sorozatát láthatta tegnap a közönség a Békés Városi Sportcsarnokban.

Fej-fej mellett dobálták a gólokat a csapatok 2-3-ig, majd csapatunk hétmétereseket értékesítve, kihasználva a bajnok apró hibáit, 6-3-ra állította át az eredményt. Ezzel a lendülettel a játszott tovább csapatunk az első félidőben, a 28. percben 12-8 volt az eredmény. Viszont az utolsó két percben nem tudott a Békés gólt lőni, így közelebb került az Eger, így a szünetben 12-10 volt a mérkőzés állása. A második játékrészt nem kezdte jól a Békés, perceken belül már döntetlent 12-12 volt az eredmény. Kádas László időt is kért, azonban, a vendég csapat tartva lendületét a félidő közepére már 3 gólos előnyt tudhatott magának. A békés ekkor kikérte utolsó időkérést, amivel sikerült megfékezni az Eger lendületét. A végjáték izgalmasnak ígérkezett, sikerült kiegyenlíteni újra a mérkőzésen, a 29. percben át is vette a vezetést a Békés 24-22 eredménnyel. Viszont az utolsó percekben megremegett a békésiek keze. Az utolsó 30 másodpercben 24-23-as állásnál hétméterest hibáztak, amiből a vendégek még gólt értékesítettek. Ezután még mindig volt lehetősége a Békésnek, viszont a vendégek kapusa két bravúros védéssel mentette meg az egy pontot.

Békési FKC–SBS Eger Eszterházy SZSE 24–24 (12–10)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Medve, Nagy L.

BFKC:
DOMOKOS D. – SZILÁGYI D. 4, CIFRA 9 (5), Kovács A., HORVÁTH D. 4, Polgár T., Molnár S. 3. Csere: Balán, Styop (kapusok), HORVÁCKI, KÁNYA 4, KOPCSÁK, Felföldi, Gazsó, Domokos I., Karács.

Az Eger legjobb góldobói: Kocsis 5, Szűcs 5.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.

Kádas László: –Nagyszerű kapusteljesítmény mellett, fantasztikusan küzdött a csapat. A végjátékban becsúszott néhány hiba miatt veszítettünk egy pontot. A döntetlennel előzetesen kiegyeztem volna, a látottak után akad némi hiányérzetem.

Gratulálunk a csapatnak!

Következő fordulóban Nyíregyházára utazik a csapat május 9.-én.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!