Oda-vissza! A BSzSK a rájátszás első körét könnyedén hozta


A rájátszás első mérkőzését meglehetősen késői kezdéssel, de tömött sportcsarnokban kezdte a BSzSK pénteken este. A MAFCII-t „megette vacsorára” a Gladiátorok csapata.

A sípszó után néhány perccel már látható volt, hogy nem kell a győzelmünkért nagyon izgulni. Jelentős magasságbeli fölény volt a két csapat között, amit ki lehetett használni. A budapesti alakulat egy fiatalokból álló együttes. Gyorsak, atletikusak, de nem lehet egy súlycsoportban emlegetni a mieinkkel. Centereinket így igaziból nem tudta a fővárosi alakulat megszorítani, ami látszik is Kovács Benedek és Koma Dániel dobóteljesítményén. Balog Vilmos az első negyed időkérésekor csak egy dolgot kritizált a játékosainknál: nagyobb figyelmet kért a csapatjáték összehangolásában. Ezt az 5. perctől nagyon szépen kivitelezte a csapatunk, így a trojkákról híres dobóink is tiszta pozícióból verhették be a közönségdíjas kosarakat. Farkas Geri, Nicola Solevic és Zsíros Gabi is óriási tapsot kapott a szurkolóktól. Pontokat gyártott Krstic Dániel mellett a pályára lépő Csorba Szabolcs, Nagy Ádám, Bere Márton és Nagy Csaba is, hiszen sok cserével dolgozhatott a Balog testvérpár.

Krstic D.: 14/6; Zsíros G.: 13/3; Solevic N.: 16/12; Kovács B.: 22; Koma D.: 20;

Csorba Sz.: 10; Nagy Á.: 2; Nagy Cs.:2; Farkas G.: 18/15; Bere M.: 2;

Dan-Ioan B.; Vámos L.

MAFC II - Békési SzSK: 71 - 119

(15-27; 26-37; 8-26; 22-29)

Másnap délelőtt, szombaton 11.00-től rendezték ennek a meccsnek a visszavágóját a sportcsarnokban. Mindkét csapat álmosabban, enerváltabban játszott. Voltak szép megoldásai a MAFCII fiataljainak, de a végeredmény alakításába nem tudtak beleszólni. Csorba Szabolcs ebben a szezonban a legjobb játékát mutatta be. Tanítványai hangos ovációval buzdították végig. Jól vezényelte az első félidőt Krstic Dániel, a másodikat pedig Nagy Ádám. Nicola Solevic ma is csodás hármasokkal bizonyította tehetségét, amit Zsíros Gáborról is elmondhatunk. Fiataljaink közül Nagy Csaba és Vámos László léphetett pályára.

Lacinak is tapsolhattunk bravúros triplája után. Összességében jó csapatmunkával sikeresen vette az első akadályt a rájátszásban az összes Gladiátor!

Békési SzSK - MAFC II: 90 - 65

(17-12; 26-20; 22-19; 25-14)

Krstic D.: 9; Zsíros G.: 12/12; Kovács B.: 8; Koma D.: 3; Farkas G.;

Csorba Sz.: 17; Solevic N.: 22/15; Dan-Ioan B.: 2; Vámos L.: 6/3; Bere M.: 11; Nagy Á., Nagy Cs.

A meccsünkkel párhuzamosan zajlott az OSE Lions- Budapesti Honvéd SE mérkőzés, amely összecsapásból a Puskás Artúr vezette Honvéd került ki győztesen. Igaz, csupán 2 ponttal, de jobbnak bizonyultak az oroszlányi sportbarátainknál. Így a rájátszás 2. körét velük fogjuk játszani idegenben.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.

Fotó:Pusztai G.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!