Anyák napja alkalmából!


Izsó Gábor, Békés polgármesterének köszöntője.

Vallások, eszmék, nagy gondolkodók, hatalmas uralkodók hosszú sora próbálta már egy véleményre terelni vagy kényszeríteni az emberiséget- mindhiába. Szétzilált világunkban immár nagyítóval sem igen találnánk olyan értéket, mely előtt egy emberként fejet hajtana mindenki. Ma, az édesanyák napján azonban elfogynak az érvek, hogy átadják helyüket a hála és a szeretet mindent legyőző erejének. Az anya, ez a szívünkben élő drága kincs a világ jóságának s önnön szerethetőségünknek legerősebb alakja. A gyermeki bizalom és a remény hordozója mindenkor, mindenkinek.

Meg lehet-e vajon mindezt hálálni, meg tudjuk-e méltó módon köszönni mindazt, amit édesanyánktól kapunk? Hiszem, hogy igen. S ha a ma kinyíló összes virág talán nem is volna elég minderre, a szó: köszönöm – beszél helyettünk. Köszönjük az átvirrasztott éjszakákat, a simogató kezet. Köszönjük a feddés és a szeretet minden szavát, az anyai gondoskodás minden pillanatát.

Kedves Édesanyák, Nagymamák! Engedjék meg, hogy mind magam, mind munkatársaim nevében szeretettel köszöntsem Önöket s további sok örömöt, jó egészséget kívánjak anyák napja alkalmából!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!