Copy Con koncert Békésen


A Tavaszi Zenei Vitaminbomba nyolcadik, egyben záró eseménye a reggae és a dancehall hazai fenegyerekének számító Copy Con és csapatának bemutatkozó koncertje lesz, ami a Cseh Tamás Program támogatásával kerül megrendezésre.

A civilben Pintér Gábor névre hallgató Copy Con először 13 évesen lépett színpadra, és számos rapformációban szerepelt – úgymint az underground körökben elismert Dynasztija vagy a Flegmadog$–, míg rátalált igazi stílusára: tehetségének elismerését jól mutatja, hogy fiatalon meghívást kapott aTigris nevű ska-punk zenekarba. 2005-ben jelent meg első szólóalbuma, mely az időközben kultikussá vált Szolnok City című dalról kapta a nevét. Azóta előadói személyéhez három további nagylemez, illetve osztatlan sikert arató klub- és fesztiválfellépések kapcsolódnak.

Copy Cont szólókarrierjének kezdetétől fogva Jamaika magyar hangjának nevezik, ami nemcsak a műfaj nagyjainak magas szintjén megvalósított, raggázó előadásmódot takarja, hanem utal a hazai lelkület megjelenésére is szövegeiben, dalaiban. A szolnoki lakótelepről indult, pincérből lett előadó mindmáig őszinte tudott maradni, távol a művészi megalkuvásoktól, az álszentségtől. Sokan a hazai reggae kultúra egyik leghitelesebb előadójának tartják őt, akinek a magyar hagyományoktól távol álló műfajt az elsők között sikerült az itthoni mentalitásnak megfelelő módon átértelmeznie és előadnia. Külön kuriózumnak számít, hogy Copy Con kísérő zenekarával még soha nem lépett fel Békés megyében, így igen nagy bulinak ígérkezik a mostani esemény, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Belépő: 1000 Ft/ fő, Békés Kártyával 500 Ft/ fő

Mindenkit szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!