4 pontos forduló Nyíregyházán


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Nyíregyháza
Hétvégén NBI/B-s csapataink Nyíregyházára utaztak a felnőtteknek az utolsó előtti fordulóban, míg a juniorjaink utoljára léptek pályára a szezonban.

Jól kezdte a mérkőzést felnőtt csapatunk, az 5. percben 2-4-re vezettek. A félidő további részében fej-fej mellett dobálta a gólokat a két csapat. De rendre békési oldalon volt az előny. Sorra estek a gólok mindkét oldalon. Az ezüstérmes Nyíregyháza a félidő végé egy jó etappal átvette a vezetést, így az első játékrész végére hazaiak mehettek nyugodtabban pihenőre 17-16-os eredmény mellett. A második játékrészben tovább vitte a lendület, a nyírségieket, és 3 gólos előnyre tettek szert perceken belül. Azonban ez nem törte meg a békésieket, küzdelmesen mérkőzésben maradtak és dolgozták le hátrányukat, így a 47. percben ismét egál volt a mérkőzés 27-27.Izgalmas végjáték következett, ahol a BFKC-nál volt az előny folyamatosan. Meglepetést okozva, sikerült egy fegyelmezett, taktikus játékot játszva újabb két pontot begyűjteni, így továbbá is a tabella 5. fokán helyezkedik el a Békési FKC felnőtt csapata.

Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza–Békési FKC 33–34 (17–16)

Békés: Domokos – SZILÁGYI D. 5, CIFRA 6, Kánya 2, Horváth D. 3, HORVÁCKI 6, Molnár S. 3. Csere: Balán, Styop (kapusok), KOVÁCS A. 4, KOPCSÁK 1, FEDOR 4, Felföldi, Polgár, Gazsó, Domokos I.

Nyíregyháza legjobb dobói: Kurbely 5, Tumidalsky 5.

Kádas László: – Gratulálok a csapatnak a fantasztikus győzelemhez.

Junior csapatunk bajnokhoz méltóan lépett pályára szombaton, Nyíregyházán. Remekül kezdték a mérkőzést, a 6. percben már 2-6-ra vezettek a békésiek. Időt kértek a nyírségiek, ám nem sikerült fogást találni a békésen, így a félidő végére 10 gólra növelték előnyüket fiaink. A második játékrész hasonlóképpen alakult, megtartva a 10 gólos előnyt végül sikerült 20-31-es győzelemmel zárni az utolsó fordulót. Így juniorjaink egyetlen egy vereséggel és 19 győzelemmel zárta a szezont. 38 pontot gyűjtöttek össze a fiúk a szezonban, amivel torony magasan vezetik a tabellát. Gratulálunk!

Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza–Békési FKC 20–31 (7–17)

BFKC: Styop M., Anderlik Cs., Pankotai B., Szudár Cs. 1, Szőnyi P. 2, Felföldi M. 3, Szilágyi D. 2, Brezowszki P., Kánya L. 4, Karács M. 6, Teleki L. 2, Molnár G., Domokos I. 4, Juhász Á. 2, Csige Z. 2, Fedor B. 3.

Nyíregyháza legjobb dobói: Csarai B. 4.

Gratulálunk a csapatoknak!

Május 16.-án az utolsó fordulóban már csak a felnőtt csapatunkra vár mérkőzés. 18 órától az Orosházi FKSE U23-as csapata ellen lépnek majd pályára a Békés Városi Sportcsarnokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!